Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Domaniç'te bin 299 fidan dağıtıldı

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Orman Haftası ve Dünya Ormancılık Günü kutlamaları kapsamında Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü ile Domaniç İmam Hatip Lisesi tarafından fidan dikim etkinliği düzenlendi.

        Etkinlikte; Domaniç İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen tiyatro gösterisi ve şiir dinletisinin ardından Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu yaptığı konuşmada; ''Geleceğe bırakacağınız iki önemli miras vardır: birincisi dikeceğiniz fidan, ikincisi ise; evlattır. Dikilecek bu fidanların geleceğe taşınmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim'' dedi.

        Fidan dikiminden önce katılımcılara seslenen Domaniç Orman İşletme Müdürü Güryay Volkan Andiç; günün anlam ve önemine vurgu yaparak, "Domaniç'in yüzde 64'ü ormanlarla kaplı. Temiz havası, doğası ile bir cennette yaşıyoruz. Dikeceğimiz fidanlarla bu cennete katkı sağlamak hepimizin görevi. Yarınlarımız olan gençlerimize doğayı sevdirmek, ağaca ve ormana sahip çıkmanın önemini anlatmak adına düzenlediğimiz etkinliğimize katılımlarınız için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Oyunlar ve şarkılarla devam eden programın son bölümünde okul bahçesine 90 adet ladin, sedir, selvi, çam, mazı ve mavi selvi cinsi fidanlar öğrenciler ve öğretmenler tarafından dikildi.

        Ormancılık Haftası etkinliği kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğinin ardından vatandaşlara Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bin 299 adet gelir getirici tür olan ceviz, badem ve karaçam fidanı dağıtıldı.

        Osmanlı devletinin kurulduğu yıl olan 1299 yılı göz önünde bulundurularak dağıtılan fidanlar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.(EFE)

        05.04.2017 10:22:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler