Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Koruma altındaki çocuklardan engelli çocuklara anlamlı yardım

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Aile ve Sosyal Politikalar Diyarbakır İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hayata geçirilen "Sende Gül Çocuk" projesi kapsamında çocuk yuvalarında kalan çocukların yaptıkları resimlerden elde edilen gelirle, Suriyeli üç bedensel ve zihinsel engelli çocuğa tekerlekli sandalye alındı.

        "Yetim Güldür Onu Güldür" sloganı ile Aile ve Sosyal Politikalar Diyarbakır İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından "İyilik Okulları" projesi bünyesine hayata geçirilen "Sen Gül Çocuk" projesi, ihtiyaç sahibi çocuk ve aileleri sevindirmeye devam ediyor. Amacı, Çocuk Esirgeme Yuvası'nda bulunan çocuklara değerler eğitimini piyes, şarkı, oyun, yaratıcı drama ve resim gibi etkinlikleri kullanarak, manevi destek sağlamak ve öğrenciler arasında sorumluluk, yardımlaşma gibi değerleri yaymak olan projede görevli öğrenciler, bir ay boyunca haftada iki kez yuvadaki 4-6 yaş grubundaki öğrencilerle buluşup, etkinlikler yaptı. 7-12 yaş grubu arasında olan çocuklar ise, haftada bir kez proje kapsamında proje okulunda ağırlandı. Proje kapsamında resim atölyesi oluşturulup, çocuk yuvasında bulunan çocukların resim yapması sağlandı. Çocuk yuvasında kalan çocukların yaptıkları bu resimlerle elde edilen gelirle yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçları giderildi.

        Çocuklar, çocukları sevindirdi

        "Veren El, Alan Elden Üstündür" Hadis-i Şerif'inden yola çıkarak yapılan resimlerin satışından elde edilen gelir ile Suriyeli görme ve yürüme engelli üç kardeşe tekerlekli sandalye alındı. Yıllardır hayalini kurdukları tekerlekli sandalyelerine kavuşan Suriye uyruklu Musilli ailesini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, Proje Koordinatörü Ferda Salık, Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile çocuk yuvasında kalan çocuklar ziyaret etti.

        "Her türlü desteği sunacağız"

        Ziyarette, Suriye'nin Halep kentinde yaşanan savaştan dolayı eşi ve üç çocuğunu alarak Diyarbakır'a yerleşen baba Hişam Musilli ile yakından ilgilenen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, toplumda hiç kimseyi yalnız ve çaresiz bırakmayacaklarını, devletimizin kendi vatandaşlarına olduğu gibi Suriyelilere de tüm imkânları sunduğunu belirterek, kendilerine her türlü desteği sunacaklarını söyledi. Açar, "Devlet korumasında bulunan bütün çocuklarımızın ihtiyaç sahibi ihtiyaç sahibi çocuklara yardım eli uzatmaları bizde tarifi imkansız iyi duygulara neden olmuştur. Güzel yürekleri ile güzel işler yapmaları takdire şayandır. Hepsinin gözlerinden öpüyorum "dedi.

        Çocuk yuvasında kalan çocukların, zihinsel ve bedensel engelli olan Muhammed Nur, Umran ve Tahir Hamza'ya aldıkları tekerlekli sandalyelerine binen Suriyeli çocukların mutlulukları gözlerinden okunurken, duygu dolu anlar yaşandı.

        (İHA-MP-Y)

        05.04.2017 10:28:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler