Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altaç'tan Suriye'deki katliama tepki

        - ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç:

        - "Esed rejimi katliam ve saldırılarına yenisini ekledi"

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Anadolu Aslanlar İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı ve Anadolu Evet Platformu üyesi Aydın Altaç, Suriye'de Beşar Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği, aralarında çocukların da bulunduğu ve 100'den fazla sivilin ölümüne neden olan kimyasal silahlı saldırıyı sert bir şekilde kınadı.

        Aydın Altaç, silahsız masum halka yönelik ve masum çocuklara Suriye'de zalim Esed rejiminin katliam ve saldırılarına yenisini İdlib'de eklediğini belirtti. Suriye'de Esed rejiminin kadın, çocuk, yaşlı demeden yapılan zulümlerin katlanarak devam ettiğini vurgulayan Altaç, "İdlib'de gerçekleştirilen insanlık dışı saldırıyı yine insanlık adına en büyük utanç olarak görüyorum. Esed büyük bir insanlık suçu işliyor. Son olarak kimyasal silah kullanması da insanlık suçunun en önemli göstergesidir, bu bir katliamdır. İnsanlık dışı bir olaydır. Suriye'de masum çocuklar, kadınlar ölüyor. Tek kelimeyle insanlık ölüyor. Kimyasal silahla masum insanların katledilmesi insanlığa sığmaz. Bu nedenle Esed tarafından yapılan bu vahşet kabul edilemez. Bir insan olarak bu katliamdan çok rahatsızım. Ülke olarak her zaman akraba bağlarımızın bulunduğu bu masun Suriyeli insanların yanındayız. Türkiye bu katliamın karşısındadır, saldırılarda hayatını kaybeden sivillere Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

        "Batı maalesef üç maymunu oynuyor"

        Avrupa ülkelerinin ve batının yaşanan katliama sessiz kalmalarına da tepki gösteren Altaç, Suriye'deki vahşet karşısında batının üç maymunu oynadığını söyledi. Altaç, "Maalesef batı bu katliama sessiz kalıyor. Adeta bu katliamları destekler mahiyette bir tutum içerisinde. Her fırsatta insan haklarından bahseden batı bu vahşeti film izler gibi bu zulme ve vahşete sessiz kalıyor. Batının bu vahşete ses çıkarmamasını da esefle karşılıyorum. Tüm insan hakları kuruluşlarını, uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler'in bu vahşet karşısında ayağa kalkıp bu insanlık suçuna dur demesi gerekir" diye konuştu.

        (İHA-AKK-Y)

        05.04.2017 10:48:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler