Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mutfak atölyesi miniklerle çok daha renkli

        - Şapka ve önlüklerini giyip birbirinden güzel kekler, poğaçalar pişiriyorlar

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Çocuklara da kapılarını açan Tepebaşı Belediyesi Mutfak Atölyesinde şapka ve önlüklerini giyen minikler, birbirinden güzel kekler, poğaçalar pişiriyor, eğlenerek yemek yapmayı öğreniyorlar.

        Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği Tepebaşı Belediyesi Mutfak Atölyesi çocuklara da kapılarını açıyor. Çocuklar, mutfak becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan "Eğlenceli Mutfak Atölyesi" ile mutfaktaki araç gereçleri tanıyor, mutfaktaki temizliğin önemini anlıyor ve yemek yapmanın, herkesin becerebileceği zevkli bir uğraş olduğunu keşfediyorlar. Öte yandan Mutfak Atölyesi ile hünerli kadınlar bir yandan aldıkları eğitimler ile mutfak becerilerini geliştirirken bir yandan da aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Hacı Seyit Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi Demiryolu Sokak'ta bulunan Tepebaşı Mutfak Atölyesi'nde kadınların, aşçılık, pişirme teknikleri, pastacılık ve birçok alanda uzman eğiticilerden teorik eğitim alacakları bir derslik, uygulamalı eğitim alacakları tam donanımlı bir mutfak ve pişirdikleri ürünleri sunacakları bir kafe bulunuyor. Teorik eğitimin ardından mutfak atölyesine geçen kadınlar burada öğrendiklerini uyguluyorlar.

        Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, "Profesyonel anlamda yapabileceğimiz en iyi mutfağı burada hazırladık. Mutfağın önünde bir kafemiz var. Yapılan ürünler orada satılabiliyor. Böylece kadınlar ev bütçelerine katkı sağlayabiliyorlar. Burada bu işin profesyonelleri var, aşçı arkadaşlarımız var. Onlara kadınların emeği katılınca çok iyi şeyler çıkıyor. Çocuklarımız da mutfak atölyemizde keyifle zaman geçiriyorlar ve pek çok yeni şey öğreniyorlar" ifadelerini kullandı.

        Kurslara katılmak isteyen vatandaşların telefondan Tepebaşı Belediyesi Mutfak Atölyesi'ne ulaşabilecekleri belirtildi.

        (İHA-MET-Y)

        05.04.2017 11:00:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler