Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmaneli'de referandum çalışmaları

        (Fotoğraflı)

        Zeki Ceyhan

        BİLECİK (İHA) - Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve AK Parti heyeti, referandum çalışmaları kapsamında tüm mahalle ve köyleri gezerek hükümet sistemini anlatmaya devam ediyor.

        16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması öncesi çalışmalarını hızlandıran Belediye Başkanı Münür Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Hakan Özkan, parti teşkilatı ve belediye meclis üyeleri ile birlikte mahalle ve köyleri gezerek vatandaşları bilgilendiriyor. Başkan Şahin ve beraberindekiler, ziyaret ettikleri tüm mahalle ve köylerde vatandaşlara 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkenin geleceği için şart olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini söylediler. Gittikleri kahvehanelerde vatandaşlara hitap eden Başkan Şahin, "Osmaneli halkı olarak her zaman devletimize gereken desteği vermişiz. Allah'a şükürler olsun ki bizim bu dik duruşumuz her yerde konuşuluyor. Bizler 16 Nisan'da yapılacak olan referandum ile yeni bir rekora imza atacağımıza inanıyorum. Sizlerin kararlılığı ve desteği sayesinde bunu gerçekleştireceğiz. Çünkü Osmaneli, her zaman kendisine yakışanı yapmıştır. Türkiye, 15 yıllık iktidarımızın olağanüstü yatırımları ve değişimlerinin ardından yeni bir döneme girmeye hazırlanıyor. Bu dönemin zemininin sağlam olması için 16 Nisan'da 'evet' diyerek bu ülkenin geleceğini el birliği ile garanti altına almış olacağız. Allah'a şükürler olsun ki devlet büyüklerimizin sağlam ve kararlı adımları şer güçlerinin kirli hesaplarını alt üst ediyor. Halkımızın bunların bilincinde olması bizim için yeterlidir" dedi.

        Referandumun çok önemli olduğunu belirten Başkan Şahin, "Bu referandum Türkiye'nin geleceği için, bizim çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için yeni bir ufuk açma referandumu. İnşallah ülkenin daha hızlı kalkınması, gelecekte refahın daha da artması, ülkenin daha iyi yönetilmesi, her türlü darbelerden, sıkıyönetimlerden kurtulması, iki başlılığın önlenmesi için bu referandum gerçekleşiyor ve biz de sahadayız. Sahada çok olumlu neticeler görüyoruz. Her siyasi düşünceden arkadaşımızın bu referanduma destek verdiğini görmek de bizi onurlandırıyor" diye konuştu.

        Daha sonra konuşan AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca ise, referandum çalışmalarını sıkı bir şekilde devam ettirdiklerini söyledi. Tüm birimlerin çalışmaları titizlikle yürüttüğünü, köy köy gezerek vatandaşlara halk oylaması hakkında bilgi verdiklerini söyleyen Karaca, "Önümüzde referandum var. Referandumun öneminin iyi kavranılması gerekiyor. Dua ile çalışmaya başladık. Köy ve mahalle ziyaretleri ile derdimizi, heyecanımızı, neden evet dediğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Milletimiz de gereken desteği veriyor. Ben inanıyorum ki bu destek devam edecek. Niçin Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmemiz gerektiğini çok iyi anlamamız gerekiyor. Eski düzenin devam etmesini isteyenler, işte karışıklıklardan faydalanan kitledir. İstedikleri zaman 'Anayasaya, yasalara, yargıya, işimize gelmeyen iktidarları gönderelim' diyenlerdir. Bu referandum ile ülkede her şey baştan aşağıya değişecektir. Herkesin hesabı bozulacaktır" dedi.

        Kahvehane toplantılarında AK Parti İl Genel Meclis üyesi Hakan Özkan ise, "Gittiğimiz her köyde bize duyulan ilgiden oldukça memnunuz. Bu ilgi gösteriyor ki, halkımız hükümetimizden ve bizden memnun. Güven ve istikrarın devamı için 16 Nisanda inşallah çok yüksek bir oranda 'Evet' çıkacağına inancımız tamdır. Halkımız bize bu desteği veriyor. Bizler de halkımızın ihtiyacı olan daha iyi bir yaşam ortamının sağlanması noktasında üzerimize düşeni yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın 'Hedef 2023, Hedef 2053 ve Hedef 2071' talimatları ile güçlü Türkiye hedeflerimize ulaşmak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah bu hedeflere ulaşarak daha güçlü bir Türkiye´de barış ve kardeşlik içinde huzur ve güven ortamında hep birlikte daha mutlu bir şekilde yaşayacağız. Dolayısıyla mahalle ve köylerimizden aldığımızdan enerjimizden çok memnunuz" ifadelerini kullandı.

        (ZC-MET-Y)

        05.04.2017 11:25:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler