Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anız yakanlara müsamaha gösterilmeyecek

        -Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya anız yangınlarına karşı kararlı olduklarını ve asla müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.

        (Fotoğraflı)

        Sedat Özata

        TOKAT (İHA) - Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya anız yangınlarına karşı kararlı olduklarını ve asla müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.

        Tokat'ın Niksar ilçesinde ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte tarım arazilerinde anız yakma hadiseleri gündeme gelmeye başladı.

        Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya geçen yıl anız yakmadan dolayı ilçede büyük bir orman yangını meydana geldiğini belirterek, çiftçileri uyardı. Anız yakanlara ve ormana zarar verenlere karşı müsamaha göstermeyeceklerinin altını çizen Kaymakam Kapankaya; "Geçen yıl Serenli Beldesinde anız yakma olayından dolayı meydana gelen orman yangınında binlerce hektar arazimiz yok oldu. Bundan sonra kesinlikle anız yakma vesaire olaylardan dolayı ormanlarımızı yakanların kesinlikle takipçisi olacağız. Bunlar zaten her türlü orman yanmasından dolayı devletin kendilerine karşı açmış olduğu tazminat davalarıyla, muhatap oluyorlar. Bizde bunun takipçisiyiz, ormanı yakanları affetmeyeceğiz. Özellikle; anızımı yakacağım, çöpümü yakacağım diye ormanlarımızı ateşe verenlerin mutlaka takipçisi olacağız ve kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz. Anız yakmaya da müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.

        Kaymakam Kapankaya geçen yıl Serenli Beldesinde meydana gelen orman yangını failinin de tespit edildiğini belirterek; "Bu anız yakmadan dolayı orman yangına sebep olan kişiler de tespit edildi, bunlarla ilgili hem hapis cezası hem de devletin milletin uğradı bütün zararın kendilerinden karşılanması tahsil edilmesi için gerekli davalar da açıldı. Serenli Beldesinde orman yangını ile ilgili bir çiftçimiz tespit edildi, Güzelyayla Köyündeki anız yakma olayında da yine bir kişi tespit edildi. Haklarında gerekli kanuni işlem başlatıldı. Hem cezai hemde tazminat anlamında gerekli cezai işlemler uygulanacaktır" şeklinde konuştu.

        (SÖZ-GF-Y)

        05.04.2017 11:38:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler