Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyşehir'de evde bakım hizmeti

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi yaşlı ve kimsesizlere yönelik uygulamaya geçirdiği, evde bakım hizmetleri biriminin yürüttüğü faaliyetle ilçede yaşayan ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'un göreve başlamasının hemen ardından verdiği talimatla kurulan evde bakım hizmeti birimi, ilçe genelinde yaşayan yaşlı, kimsesiz, engelli, bakıma ve yardıma muhtaç vatandaşların daha sağlıklı ve iyi ortamlarda yaşam sürmesine imkan sağlıyor.

        Belediye Başkanı Murat Özaltun, 1 Temmuz 2014 tarihi itibariyle ilçe genelindeki 55'i dış olmak üzere toplam 67 mahallede amacına uygun olarak hizmet vermeye başlayan evde bakım hizmetlerinin kriterlere uygun vatandaşların yaşadıkları evlerin fiziki şartlarının iyileştirilerek daha iyi bir ortamda yaşamalarına imkan vermekle birlikte, yalnız olmadıkları duygusunu da vererek aynı zamanda psikolojik olarak destek sağlamayı amaçladığını söyledi. Halen 4 personelle görev yapan birim bünyesinde faaliyetlerin yürütülmesinde gerçek ihtiyaç sahibi kimselerin belirlenmesi için mahalle muhtarları, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı, Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetleri ve ilçedeki yardım amaçlı derneklerden de destek alındığını vurgulayan Özaltun, bunun yanı sıra ilgili birimin de alan çalışması yaparak tespitlerde bulunduğunu belirtti. Beyşehir genelinde evde bakım hizmetleri faaliyetine başlanılan günden bugüne toplam 203 hanede, 394 kişiye bakım hizmeti verildiğini aktaran Özaltun, aktif olarak 86 hanede 204 kişiye hizmet götürüldüğünü ifade etti. Evde bakım hizmetleri biriminin ihtiyaç sahibi yaşlı ve kimsesizlere çok yönlü hizmet verdiğini ve deyim yerindeyse hizmette sınır tanımayan faaliyetler yürüttüğünü anlatan Özaltun, temizlikten tamirata, psikolojik destekten boya badanaya, sağlıktan yakacak yardımına kadar birçok hizmet verildiğini kaydetti.

        Özaltun, 2017 yılı ile birlikte ilgili birimin verdiği hizmetin niteliğinin ve kalitesinin artmasına yönelik çalışmalar içerisinde olacaklarını da belirterek, "Personelimizin evde bakım hizmetleri konusunda geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da hizmet içi eğitime tabi tutularak daha kaliteli ve verimli bir hizmet vermesini sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca, evde bakım hizmetinden yararlanan vatandaşlarımızdan maddi durumu iyi olmayanlara çeşitli yardım kuruluşları ile istişare ederek gerekli yardımların yapılmasını sağlamayı planlıyoruz. Yine bakım hizmetinden faydalanan vatandaşlarımızı düzenleyeceğimiz bazı organizasyonlar kapsamında da biraraya getirerek, farklı mahallelerde ikamet eden bu kişilerin birbirleriyle tanışmasını sağlayarak ortak bazı programlar yaptırmayı düşünüyoruz. Bununla birlikte ilçemizde ortaöğretim ve üniversite öğrenimi gören öğrencilerimiz ile bayanlar ve gönüllü kimselerden oluşacak bir gönüllü evde bakım grubu oluşturarak, gönüllülerimizin de birimimizden istifade eden bu vatandaşlarımızın evlerini ziyaret etmeleri, onlarla ilgilenerek vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

        (US-AH-Y)

        05.04.2017 12:11:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler