Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkari'de kredi destekleri masaya yatırıldı

        (Fotoğraflı)

        HAKKARİ (İHA) – Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda 'sıfır faizli kredi ve KOSGEB destekleri' masaya yatırıldı.

        HATSO ve KOSGEB Hizmet Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya HATSO Yönetim Kurulu Başkanı Servet Taş, KOSGEB Kredi Süreç Sorumlusu Mustafa Kitiz, HATSO meclis üyeleri ve işletme yetkilileri katıldı. KOSGEB Kredi Süreç Sorumlusu Mustafa Kitiz, KOSGEB'in Türkiye genelinde 2016 ve 2017 yılında yapılan başvurular arasından gerekli şartları taşıyan 460 bin 167 işletmenin bankalardan 20 ile 50 bin TL arasında ilk yılı geri ödemesiz toplam 36 ay vadeli faizsiz kredi kullandığını söyledi. Kitiz, "Hakkari'de KOSGEB 2017 yılı sıfır faizli işletme kredisi kapsamında, bugün itibariyle 414 işletme bu krediyi almaya hak kazanmıştır. Kredinin parasal olarak miktarı ise 10 milyon 145 bin TL'dir. Yine Hakkari'de şu ana kadar 145 işletme sıfır faizli krediden faydalandırılarak 3 milyon 625 bin TL almıştır" dedi.

        HATSO Başkanı Servet Taş ise, sıfır faizli kredi ve KOSGEB desteklerini masaya yatırdıklarını belirterek, "Hakkari'de KOSGEB tarafından kullandırılan krediler ile piyasanın canlanarak, işletmelerimizin hareketlenmesi, büyümesi, yatırımlarını arttırmalarını bekliyoruz. Tüccar ve esnafların bankalarda kredilerini kısa sürede kullanabilmeleri için banka şubelerinin müdürleriyle sürekli istişare içinde bulunmaları gerekir. KOSGEB'in KOBİ'lere sağladığı sıfır faizli işletme kredisinden Hakkari'de bulunan KOBİ'lerimizin azami şekilde faydalandırılması; istek ve arzusuyla ilimizdeki meslek odaları, KOSGEB Merkez Müdürlüğü ve bankalarımızla işbirliği içerisinde hizmet vermeye devam ediyor. Toplantıya KOSGEB İdaresi Başkanlığı adına katılım sağlayarak, bilgilendirme yapan KOSGEB Kredi Süreç Sorumlusu Sayın Mustafa Kitiz'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (FT-MSA-Y)

        05.04.2017 12:26:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler