Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehit Kaymakam Safitürk'e vefa

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Salih Keskin

        MARDİN (İHA) - Mardin Derik İlçe Belediyesi, şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitirk'ün anısını yaşatmak için "Derik'in Rüyası" ismiyle dergi yayımladı.

        Derik Belediyesi, vatandaşları yapılan hizmetlerden hazırlanan projelerden ve yaşanan gelişmelerden haberdar etmek amacıyla Derik Belediyesi Bülten Gazetesini kamuoyunun dikkatine sundu. Belediyede tam şeffaflık ilkesini uygulamak, vatandaşları gelişmelerden haberdar etmek, belediyedeki gelişmeleri tüm yönleriyle ortaya koyabilmek amacıyla hazırlanan Derik Bülteni ilk sayısı çıktı. Derik esnaflarına başta olmak üzere Türkiye'nin farklı şehirlerinde yaşayan Derikli vatandaşlara yapılacak bültene ek olarak hazırlanan "Derik'in Rüyası" dergisi, belediyenin hizmet ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler ile yatırıma dönüştürülmek üzere hazırlanan projeleri vatandaşların dikkatine sunuyor. Belediye tarafından yayımlanan bülten, ayda bir kez yayınlanması planlanıyor.

        İçişleri Bakanlığı tarafından Derik Belediye Başkanlığı görevine kayyum olarak görevlendirilen ancak 10 Kasım 2016 tarihinde makamında uğradığı hain terör saldırı sonucu şehit olan merhum eski Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün yaşama geçirmek istediği sosyal ve ekonomik projelere de yer verilmesi dikkat çekti.

        Tabldot boy ve 14 sayfadan oluşan bülten ile Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün anısını yaşatmak için hazırlanan "Derik'in Rüyası" adı verilen 16 sayfalık dergi de ek olarak yayımlandı.

        Kaymakam Safitürk'e ithaf edilen "Derik'in Rüyası" ekinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın merhum şehit kaymakam Safitürk ile ilgili açıklamalarına yer verildi. Dergide, Derikli çocukların merhum kaymakam Safitürk için yazdığı şiirlerde yer aldı.

        (MSK-MP-Y)

        05.04.2017 12:33:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler