Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Halk oylamasına doğru

        - Milletvekili Atay Uslu:

        - "Milletimiz anayasayı biliyor. CHP'nin millet anlamaz mantığı millete hakarettir"

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, 67 yıldır CHP'nin tek başına iktidar olamaması CHP seçmenini üzdüğünü söyledi.

        Milletvekili Atay Uslu, referandum çalışmalarına Elmalı ilçesinde devam etti. Vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı sistemi ve anayasa değişikliğini anlatan Uslu, "94 yıllık Türkiye tarihimizde tek başına iktidar olmuş hükümetler döneminde atılımlar yaptık, koalisyon hükümetlerimde ise durakladık hatta geriye gittik. Koalisyon hükümetleri döneminde ortakların anlaşamamasından çok çekmiştir, zararlar görmüştür. Ortakların anlaşamamasının faturasını hep milletimiz ödemiştir. Bir parti düşünün Cumhuriyetimiz kurulduğundan bu yana var, tek partili dönemi saymazsak hiçbir zaman tek başına iktidar olamamış! Başka bir parti düşünün kurulalı 15 yıl olmuş ve kurulduğundan bu yana yani 15 yıldır hep iktidar. 67 yıldır CHP'nin tek başına iktidar olamaması CHP seçmenini üzüyor!

        CHP'ye oy veren kardeşlerimiz biz neden iktidar olamıyoruz sorusunun cevabını aramalıdır. Aslında bunun cevabı ortadadır; CHP'nin sürekli çekişme ve kavga odaklı olmasıdır, halkın yüzde 50 sinin oyunu almış bir partiye karşı benim dediğim olacak, benim dediğim doğrudur anlayışında olmasıdır, halkı dikkate almamasıdır, kucaklayıcı siyaset yapmamasıdır, ötekileştirişi siyaseti benimsemesidir" dedi.

        Artık 15 yılda başardıklarımızı 5 yıla sığdıracağız

        Atay Uslu yeni sistemin Güçlü Meclis ve sorumlu Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi öngördüğünü anlatarak: "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Meclis tarihimizde hiç olmadığı kadar güçleniyor. Kanunlar artık hükümetin teklifiyle değil, sadece milletvekillerinin teklifiyle çıkarılacak. Meclis sadece kanunları hazırlayıp çıkarmakla kalmıyor, Cumhurbaşkanını ve Hükümeti denetleme hakkına sahip olacak.

        Yeni sistem ile Cumhurbaşkanın her türlü eylem ve işlemine yargı yolu açılıyor. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı sorgulanabilir ve sorumlu hale geliyor. Güçlü yönetim ve istikrar ile Türkiye kazanacak, milletimiz kazanacak. Türkiye'yi 15 yılda 3 kat büyüttük. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 15 yılda başardıklarımızı 5 yıla sığdıracağız. Türkiye'nin hızına hız gücüne güç katacağız. Kararımız Evet. Evet diyoruz, Çünkü Antalya'yı Seviyorum, Türkiye'yi Seviyorum."

        (SÇ-SÇ-Y)

        05.04.2017 13:16:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler