Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Enerji ve madencilikte Kütahya'ya yatırımlar artarak devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - AK Parti Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Kütahya'da son 14 yılda hükümetin yatırımlarının yanındaözel sektörün de önemli yatırımlarıyla gelişmeye devam ettiğini bildirdi.

        Zengin yeraltı kaynaklarına sahip olan Kütahya'nın ve büyüyen ülkemizin artan enerji talebini, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem vererek artırdıklarını söyleyen Nazlı, "Yurt içi enerji üretimini artırıp, Enerji sektörümüzü büyüterek geleceğin Türkiye'sini teminat altına alıyoruz" dedi.

        Kütahya'da 2002 yılında enerji üretimi tesisleri yapımı dahil sadece 57.2 milyon TL enerji yatırımı yapılmışken 2003-2016 yılları arasında toplam 1 Milyar 27 Milyon TL enerji yatırımı yapıldığını dile getiren, "Son 14 yılda devreye giren yeni santrallerimiz ve kapasite artışları ile 184.2 milyon TL yatırım tutarında 144 MW kurulu güce sahip yeni santraller kazandırdık. Ayrıca Kütahya'da 18 MW güce sahip 3 santralin inşaası devam etmektedir. Son 14 yılda Kütahya'ya 316 milyon TL tutarında elektrik sektörüne yatırım yapıldı. 2002 yılında 6.645 kilometre olan elektrik dağıtım hattı uzunluğu 8.561 km ye çıkardık. 2002-2016 yılları arası madencilik sektörüne 297 milyon TL yatırım yaptık" diye konuştu.

        Nazlı, 2003 yılında Kütahya'ya doğalgaz hattının geldiğini hatırlatarak; hava kirliliği sorununu çözdüklerini ve Merkez İlçe, Tavşanlı, Emet ve Gediz'den sonra şimdi de Çavdarhisar ilçesine doğalgazı getirdiklerini söyledi. Nazlı, "2018 yılında da Simav ve Hisarcık'a doğalgaz bağlıyoruz. Son 14 yılda ilimize doğalgaz için 184 milyon TL yatırım aldık. Doğalgaz hat uzunluğumuz bin 369 kilometreye ulaştı. Bor madenlerimizi ekonomiye kazandırmaya devam ediyoruz. 1. Ve 2. Borik asit tesislerimizin çok amaçlı borik asit üretiminin yanında 3. Borik asit fabrikamızın etüt- proje çalışmaları devam ediyor" dedi.

        "Türkiye'nin en büyük kamu yatırımı Emet'e yapılacak"

        Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, yeni bir yatırımın da müjdesini vererek, "Bu yıl Emet ilçemize Türkiye'nin en büyük kamu yatırımını inşa ediyoruz. Sülfirik asit tesisimiz 22 Nisan'da ihaleye çıkıyor. 2 adet baraj ve Sülfirik Asit tesisi ihalesi yaklaşık 500 milyon TL'ye mal olacak , ilave 500 kişilik istihdam sağlayacaktır. Şu anda Emet ve Hisarcık ilçelerimizde bor tesislerimizde 2153 kişi istihdam ediliyor ve bölgedeki işsizlik sorunu çözülüyor" ifadelerin kullandı. (EFE)

        05.04.2017 14:00:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler