Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Demircan: "Yeni sistem hızlı karar almayı sağlayacak"

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bakırhan - Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Ataşehir'de referandum çalışması yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bir araya geldiği esnafa yeni sistemi anlattı. Başkan Demircan, yeni sistemin hızlı karar almayı sağlayacağını söyledi.

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ataşehir'de bulunan bir alışveriş merkezinin esnafıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Esnafla birlikte kahvaltı yapan Demircan, esnaftan referandum için destek isterken kahvaltı sonrasında ise alışveriş merkezindeki esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

        Kahvaltıda 16 Nisan'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine neden ihtiyaç duyulduğunu anlatan Başkan Demircan, "Ne milletvekili ne de belediye başkanı kendisine oy istiyor. Bu bir referandum. Bu referandumla devletin sisteminde bir ıslahat isteniyor. Hükumet bir yerden bir yere birini atayacak olsa hadi şu işi yapın diyecek olsa Bakanlar Kurulu kararı alıp hepsine imzalatması gerekiyor. resmi gazeteye gitmesi lazım. Oysa belediye başkanı bir şey yapılacağı zaman yapalım arkadaşlar diyor. Eğer hukuka engel değilse hızlı yapıyor" dedi.

        Sistemin hızlı hale getirilmesi gerektiğini anlatan Başkan Demircan, "Çocuklarımız Çin'den oyuncak siparişi verece bilecek kadar gelişmiş bir dünyada eğer hükumetler milletin istediği kararları hızlı veremezlerse hayat durur. Çünkü biz 150 sene öncesinin Türkiye'si değiliz. Çatının aktarılması güneşli havada mı olur yağmurlu havada mı. Yani kriz yokken çatıyı onarırsın. Bugün Türkiye'de kriz yok sistemi tadil ediyoruz. Ama yarın kriz olabilir mi olabilir. 7 Haziran seçimlerinde yüzde 41 ile biz iktidar olamadık. Geçici hükumet vardı. HDP'nin de iki bakanı vardı. Kararlara imza atmadılar. Düşünün böyle bir şey oldu. Türkiye sıkıntılar yaşıyor. Etkin bir şekilde karar verilecek. Tek başına iktidar olmasaydı biz bu operasyonları rahatlıkla yapabilir miydik. Yapamazdık. Çünkü eksik bir imza oldu mu hiçbir şey olmaz" diye konuştu.

        Yeni sistemde yanlış kişilerin hükumete gelmesinin daha zor olduğunu belirten Başkan Demircan, "Biz sandığa gittiğimizde iki sandık olacak önümüzde. Bir sandıkta milletvekilleri seçilecek. Diğer sandıkta ise hükumeti seçeceğiz. Yüzde 50 artı 1 alan hükumeti kuracak. Güven oyunu millet verdi. Artık mecliste bunu aramaya gerek yok. Adam düşün ki yüzde 10 ile hükumet olma imkanı varken şimdi en az yüzde 50 oy alması lazım. Hangisi daha doğru. Hükumeti kuracak olan adama sen 60 milyon oyun en az 30 milyon oy alacaksın ancak öyle hükumet kurarsın diyoruz. Ya yanlış adam gelirse bugün yanlış adamın yüzde 10 alması daha kolay bir ihtimal" ifadelerine yer verdi.

        Yapılan konuşmaların ardından Başkan Demircan ile beraberindekiler esnafı ziyaret etti.

        (MB-HB-BA-Y)

        05.04.2017 15:54:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler