Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Küçükçekmece Belediyesi 11'inci bilgi evini Kanarya'da açıyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Küçükçekmece Belediyesi, çocukların okul dışındaki zamanlarını daha yararlı bir şekilde değerlendirmeleri amacıyla 11'inci bilgi evini Kanarya Mahallesi'nde açıyor. Açılışı yapılacak kompleks içinde Aile Sağlığı Merkezi ve muhtarlık da yer alacak.

        Çocukların boş vakitlerini yararlı bir şekilde değerlendirirken, kitap okuma alışkanlığı kazanmasına, ders çalışmalarına ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapılan 11'inci bilgi evinin açılışı Kanarya Mahallesi'nde gerçekleştirilecek. Aile Sağlığı Merkezi ve muhtarlığın da yer alacağı 6 katlı komplekste açılacak bilgi evinden çocuklar ücretsiz olarak faydalanabilecek. Güvenli ve kontrollü sınıflarda çocuklara bilgisayar öğrenme, ödev ve araştırmalarını yapma, çıktılarını alma, oyun oynama imkanları sağlayan bilgi evinin açılışı, 7 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek. Bilgi evinde 2 adet bilgisayar odası, kantin, kütüphane, 4 adet etüt sınıfı, öğretmenler odası, konferans salonu, 2 adet sanat atölyesi, rehberlik danışmanlık birimleri olacak. Açılışa Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de katılacak.

        Geleneksel oyunlar yaşatılacak

        Bilgi evinin bahçesinde takım çalışması ve motivasyonu artırmak amacıyla "Çocuk Sokağı" da bulunacak. Açık havada satranç oynama zemininin yanı sıra aşık oyunu, kemik, yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, salyangoz, sek sek gibi geleneksel oyunlar için alanlar da yer alacak. Kompleksin içinde yer alan aile sağlığı merkezinde ise 6 adet muayene odası olacak. Merkezde hastalara acil müdahale, laboratuvar, röntgen, psikolojik danışmanlık ve üreme sağlığı hizmetleri verilecek. Öte yandan kompleksin zemin katında Kanarya Mahallesi Muhtarlığı da yer alacak.

        (HB-CC-Y)

        06.04.2017 10:21:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler