Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Engelli kıza eğitim desteği

        (Fotoğraflı)

        Veysel Eşin

        MUŞ (İHA) – Muş'un Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, Çayırdere köyünde oturan 10 yaşındaki duyma ve konuşma engelli Havvanur Aydemir'e eğitim desteği sözü verdi.

        Çayıdere köyünde kıyafet dağıtım töreninde tanıştığı 10 yaşındaki Havvanur Aydemir'le sohbet eden Kırlı; eğitimi ve barınma ihtiyacı için gerekli tüm işlemleri başlatacağını söyledi. Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yakup Bozkurt'a da talimat veren Kırlı, "Bugün buraya hayırlı bir iş için gelmiştik. Öğrencilerimize Malazgirt Kaymakamlığımız ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın destekleriyle öğrencilerimize kıyafet yardımında bulunmak için gelmiştik. İşitme engelli kızımızla tanıştık. Kaymakamlık olarak Rehberlik Araştırma Merkezi Muş Şubesine yönlendireceğiz. Oradan gelen rapor doğrultusunda, kızımız için ne gerekirse yapılacaktır" dedi.

        Çayırdere köyünde 7 kişilik ailesi ile yaşayan 10 yaşındaki işitme engelli Havvanur'un babası Kenan Aydemir de; Kaymakam Soner Kırlı'ya teşekkür ettiğini belirtti. Kenan Aydemir, "Kızımın okula gidememesi için bizlere yardımcı olan Kaymakamımız Sayın Soner Kırlı'ya çok teşekkür ediyorum. Üzüntümüz, kaymakamımız sayesinde sevince dönüştü. Allah devletimize zeval vermesin" diye konuştu.

        (VE-MSA-Y)

        06.04.2017 10:24:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler