Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Umutluyuz, Kanseri Yeneriz" konulu yarışma

        (Fotoğraflı)

        KIRKLARELİ (İHA) - 1-7 Nisan Kanser Haftası Etkinleri kapsamında düzenlenen Liseler arası "Umutluyuz, Kanseri Yeneriz" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması ödül töreni Kırklareli Merkez Atatürk Ortaokulunda yapıldı.

        Ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Erken teşhisin önemini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, "Bilindiği gibi 1972 yılından beri 1-7 Nisan tarihleri ülkemizde Kanser Haftası olarak kabul edilmiştir. Bu haftadan amaç, halkımızın kanser hastalığı konusunda bilinçlenmesini sağlamaktır. Öte yandan üniversitelerin toplum sağlığına yönelik bilimsel önemli görevlerinden birisi de katkılarda bulunmasıdır. Bu kapsamda bu gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk sağlığı Müdürlüğü, ortak çalışmalar yapmaktadır. Sağlıklı nesiller için eğitimin ve erken teşhisin son derece önemli olduğunu unutmamamız gerekir diyor hepinize sağlıklı günler diliyorum" dedi.

        Şiir ve kompozisyonların okunmasından sonra "Umutluyuz, Kanseri Yeneriz" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ve Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit tarafından verildi.

        "Umutluyuz, Kanseri Yeneriz" konulu şiir yarışmasında 1'inci Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Püsküllü, 2'nci Merkez Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Öykü Özgün, 3'üncü Babaeski Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Semih Can Dumanoğlu oldu. "Umutluyuz, Kanseri Yeneriz" konulu kompozisyon yarışmasında 1'inci Merkez Anadolu Lisesi öğrencisi Buse Gürşen, 2'nci Merkez Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Melis Kahveci ve 3'üncü Merkez Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Anıl Gürbüz oldu. "Umutluyuz, Kanseri Yeneriz" konulu resim yarışmasında 1'inci Merkez Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Ece Rayaman, 2'nci Babaeski Şehit Ersan Yenici Anadolu Lisesi öğrencisi Seda Eker ve 3'üncü Merkez Fen Lisesi öğrencisi Deniz Demir oldu.

        Folklor gösterilerinin ardın tören sona erdi.

        (KA-MEF-Y)

        06.04.2017 11:03:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler