Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Varto'da 'Gebe Bilgilendirme Sınıfı' açıldı

        (Fotoğraflı)

        Fatih Çelik

        MUŞ (İHA) - Muş'un Varto Devlet Hastanesinde, anne adaylarını gebelik döneminde bilgilendirmek için 'Gebe Bilgilendirme Sınıfı' açıldı.

        'Gebe Bilgilendirme Sınıfı' açılışına Muş Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Fatih Dölek, Varto Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tuğçe Coşkun, Hastane İdari ve Mali İşler Müdürü Yüksel Arğun, Hastane Müdür Yardımcısı Mehmet Yıldız ile personeller katıldı. Burada konuşan Varto Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tuğçe Coşkun; anne adaylarını bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Gebelik süreci bayanlarda anatomik, fizyolojik ve psikolojik rahatsızlıklar olur. Rahat hamilelik dönemini atlatabilmeleri için destek almaları gerekiyor. Destek almaları gereken yerde burasıdır" dedi.

        Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Fatih Dölek de, Muş ilinde iki yerde bilgilendirme sınıfı açıldığını söyleyerek, "Bugün burada 'Gebe Bilgilendirme Sınıfı' açılışını yapmak için geldik. İlçemize hayırlı olsun. Varto Devlet Hastanesinde doktor sıkıntısı var, yaklaşık dört aydır göreve başladım. İki ay içerisinde iki doktor başladı. Bir kaç ay içerisinde buranın tüm doktorları tamamlanacak ve ameliyatlar başlayacak. Muş ilinde genel bir eksiklik vardı. Tüm Muş'a 60 doktor geldi. 40 doktorun daha gelmesi lazım. Varto ilçemize çok güzel bir hastane yapıldı. Güzel bir ortam vardı. 50 bin nüfus var. 2 ay içerisinde bu hastanemizde tüm ameliyatlar yapılacak. Şubat ayında 3 doktorun ataması yapıldı. Biri tayin alıp gitti. Bir doktorumuz kaza yapmış, o da rapor alıyor. Bugün yarın gelecek. Anestezi uzmanı gelir gelmez kadın doğum, genel cerrahi, üroloji, nöroloji ve bir dâhiliyeci, bunların hepsi olacak. Birkaç ay içinde bu doktorların hepsi olacak. Buranın hasta kapasitesi ne kadar dolarsa Muş o kadar rahat eder. Ben bunun bilincindeyim. 'Doktorsuz hastaneyi ziyaret ettiniz' diyemezsiniz. Çünkü doktor var, ben gelmeden önce hiç yoktu. Varto benim için çok önemlidir" diye konuştu.

        Yapılan konuşmanın ardından 'Gebe Bilgilendirme Sınıfı'nın açılışı yapıldı. Ardından hastane çalışanlarıyla toplantı yapan Dölek, yatan hastaları da ziyaret etti.

        (MSA-Y)

        06.04.2017 11:28:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler