Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Halk oylamasına doğru

        - Milletvekili Atay Uslu:

        - "Livaneli'nin 21 yıl önce kalemle yazdığını, milletimiz bugün evet oylarıyla yazıyor"

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Kumluca ilçesinde anlatmaya devam etti.

        Kumluca ilçesinde Kumluca Ziraat Odasını, Sarıcasu, Kum ve Mavikent Mahallerinin misafiri olan Antalya Milletvekili Atay Uslu, anayasa değişikliği ve yeni hükümet sistemi hakkında bilgi verdi.

        Atay Uslu, Mavikent Mahallesinde vatandaşlar ile yaptığı toplantıda, Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine bugün karşı çıkanların, geçmişte canı gönülden bu sistemin savunuculuğunu yaptığını ifade etti. Atay Uslu, "Eski CHP Milletvekili ve CHP'ye genel başkan adayı olmuş Zülfü Livaneli 11 Eylül 1996 yılında bir gazetedeki köşe yazısında, başkanlık sisteminin, mevcut sistemden çok daha doğru olduğunu siyasette yaşanan kilitlenmelerin anahtarının başkanlık sistemi olduğunu söylüyor."

        Evet ile yeni sistem ve güçlü Türkiye

        Zülfü Livaneli, Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde getirilen değişikliği şu şekilde ifade ediyor diyen Uslu, "Parlamenter sistemin yerine iki turlu bir başkanlık sistemine geçtiğimizi düşünün. Devlet başkanını parlamento değil, biz seçiyoruz. İstediğimiz, güvendiğimiz kişiyi büyük sorumluluklar yükleyerek işbaşına getiriyoruz. Bu seçim iki turlu olacağı için yanlış yapma ihtimalimiz azalıyor ve adayları iyice kıyaslayarak karar veriyoruz. Şimdiki parti oyları gibi, yüzde yirmilere, onlara bölünmüyoruz. Yeni başkan bize daha önce tanıttığı güçlü ve kaliteli kadroları, meclis ve politika dışından uzman kişileri bakan olarak atıyor. Meclis de bu kadro ve başkan üzerindeki denetim görevini yerine getiriyor. Hem de hiçbir bakanlık beklentisine düşmeden, hiçbir baskıdan yılmadan ve genel başkanın karşısında eğilip bükülmeden. Böyle bir sistem bana bugünkünden çok daha doğru görünüyor. Ne dersiniz?."

        Zülfü Livaneli'nin 21 yıl önce tarif ettiği sistemi bu gün halkın huzuruna getirdiklerini söyleyen Milletvekili Uslu, "Milletimiz Evet diyecek ama Livaneli olmaz diyor" dedi.

        Antalya Milletvekili Atay Uslu, "Peki dün evet diyenler şimdi neden karşılar? Bugün halkla gönül ilişkisi kuramayanlar, vesayet sınırlarını aşamayanlar, siyasi olarak kaybolmaktan korkuyorlar. Kısacası, onların istemediği sistem her zaman kötüdür. Ben Zülfi Livaneli'nin de mahalli baskısından kurtulabilirse Evet oyu vereceğini düşünüyorum. Çünkü 21 yıl önce düşündüğü sistemi bu gün milletin parmaklarıyla yazıyoruz, milletin evet oylarıyla kabul ediyoruz."

        (SÇ-SÇ-Y)

        06.04.2017 11:58:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler