Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mutki'de park yapım çalışması

        (Fotoğraflı)

        Vahit Olcay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Mutki Belediyesi ve Bolu Belediyesinin ortak girişimiyle dere kenarı düzenlenmesi ve park yapımının proje çalışmaları tamamlandı.

        Mutki Belediyesi ve Bolu Belediyesi arasında imzalanan kardeşlik protokolü kapsamında Mutki'de yapılacak olan dere kenarı düzenlenmesi ve park yapımının proje çalışmaları tamamlandı. 83 bin metrekare alana sahip parkın içerisinde yapılacak düğün salonunun 3 bin 500 metrekare oturma alanına sahip olacağı ve aynı zamanda bin kişilik kır düğünü yapılacak şekilde tasarlandığı belirtildi. Parkta, bin 800 metrekare alan üzerine de lunapark ve çocuk oyun alanları, ayrıca doğal görünümlü şelale, ikisi futbol sahası olmak üzere farklı branşlarda spor yapmaya olanak sağlayacak beş saha yer alacağı kaydedildi.

        Mutki Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç, projenin sadece Mutki'ye değil Bitlis'e de hitap edeceğini belirterek, "Böyle bir alana ihtiyaç vardı. Mutki'nin sosyal açıdan birçok eksiği bulunuyor. Projeyle birlikte sosyokültürel anlamda birçok kazanım olacak. Projenin ilçe ekonomisine, sosyal gelişimine katkısı olacak" dedi.

        Mutki'nin il merkezine yakın olduğuna dikkat çeken Mehmet Kılıç, "Proje sadece Mutki'ye değil Bitlis'e de hitap edecek. Bu hem il hem de ilçe için kazanım. Devam edecek olan yatırımlarımızla Mutki çok daha güzel olacak. Park projemizin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

        (VO-MSA-Y)

        06.04.2017 12:17:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler