Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Altay: "Bu proje kapsamında bin 400 kişi ilk etapta Söğüt ve Bilecik'e gidecek"

        (Fotoğraflı)

        Barış Gök

        KONYA (İHA) - Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Selçuklu'nun Torunları Osmanlı'nın İzinde" proje tanıtımı için basın toplantısı düzenledi.

        Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz yıl Konya'nın en büyük kültür organizasyonunu gerçekleştirdiklerini belirterek. 6 bin 800 lise 2 öğrencisinin günübirlik olarak uçaklarla Çanakkale'ye götürüldüğünü söyledi. Burada çocukların ilk kez uçağa binmeleri, arkadaşlarıyla birlikte ilk kez şehir dışına çıkmaları ve feribotu kullanmalarının kendileri açısından oluşan özgüvenin çok önemli olduğuna da vurgu yapan Başkan Altay, "Bununla birlikte Çanakkale ruhunu yaşamaları, geçmişte ecdadın bu toprakları bize hediye ve himaye etmek için ne kadar zorluk çektiğini anlamaları ve bunu gelecek nesillere taşımaları için çok önemli bir organizasyon. Bu yıl Çanakkale programına Eylül ve Ekim aylarında devam edeceğiz. Referandum sürecinden dolayı bahar ayında organizasyon gerçekleştirilemedi. Hedefimiz Selçuklu'da lise ye giden tüm öğrencilerin mutlaka Çanakkale'ye gitmeleri ve ruhu yaşamalarını sağlamak. Bu çok önemli bir organizasyon çokta ses getirdi. Hem programa katılan öğrencilerimiz hem aileler hem de toplumdan gelen beklentiler bu projenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Ayrıca 15 Temmuz akşamı bu gençlerimizin aynı Çanakkale'deki ecdadı gibi vatanı milleti savunmak adına şehadeti göze alarak sokaklarda mücadele ettiğine hepimiz şahit olduk" dedi.

        "Yeni bir proje başlatıyoruz"

        Bugün bu bağlamda yeni bir projenin başlangıcını yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, "Selçuklu'nun Torunları Osmanlı'nın İzinde. Özellikle TRT'de yayınlanan dizilerde geçmişimizle ilgili çok önemli bir farkındalık oluşturuldu. Bizlerde yeni bir proje başlatıyoruz. Bugün ilk grubumuz sabah 06.50 hızlı treniyle Bilecik'e hareket ettiler. Seyahatte Şeyh Edebali ziyareti olup sonra Söğüt'e geçilip Ertuğrul Gazi ve Alplerini ziyaret edecekler. Program dahilinde sürekli incelemeler ve geziler olacak ve akşam arkadaşlar tekrar Konya'ya dönecekler. Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye nasihatı herkesin kulaklarında. 'Ey oğul nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın' söylemini gençlerimize ve Selçuklu halkına anlatmaya çalışacağız. Bu bizim için çok kıymetli ve önemli bir iş. Ortaya çıkan neticenin de çok güzel olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

        "Bunlar 10 yıl önce söylense herkesin güleceği hayal edemeyeceği işlerdi"

        Hayata geçirilen 2 projenin Türkiye'nin nereye geldiğinin çok önemli bir işareti olduğuna dikkat çeken Başkan Altay, "Çanakkale programında öğrencileri günübirlik Çanakkale'ye götürmek, hızlı trenle günübirlik Söğüt'e gitmek. Bunlar 10 yıl önce söylense herkesin güleceği hayal edemeyeceği işlerdi. Ülkemiz çok gelişti. Konya özellikle ulaşım konusunda çok önemli yatırımlar aldı. Havaalanı kapasitesinin genişletilmesi ve hızlı tren bize bu projeleri yapma imkanı sundu. Bu manada Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Bu imkanlar ülkemizde olmasa bu projeleri gerçekleştiremeyiz. Bu proje kapsamında 1400 kişi ilk etapta Söğüt ve Bilecik'e gidecek. Konya yeni bir güzellikle daha tanışmış oldu. Hem 'Selçuklu Torunları Ecdatla Buluşuyor' kapsamında Çanakkale projesi devam edecek hem de 'Selçuklu'nun Torunları Osmanlı'nın İzinde' ile başlangıç yapıyoruz" şeklinde konuştu.

        (BG-AH-Y)

        06.04.2017 12:24:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler