Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller" projesi etkinliği

        (Fotoğraflı)

        KIRKLARELİ (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller" projesi kapsamında Merkez Mustafa Dalcalı ilkokulunda etkinlik düzenlendi.

        Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, yaptığı konuşmada, ağız ve diş sağlığının insan sağlığı açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Herkesin günde en az 2 kez ve 2 dakika dişlerini fırçalaması gerektiğini belirten Çiğdem Cerit, diş sağlığının, hem kalp, hem de mide olmak üzere diğer organları doğrudan etkilediğini kaydetti.

        İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ise, öğrencilerin ağız ve diş sağlığını önemsediklerini, ağız, diş, beden ve ruh sağlığının bir bütün olduğunu vurgulayarak, projenin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

        "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller" projesi kapsamında öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, Sağlık Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Salman tarafından diş sağlık seti verildi.

        Daha sonra öğrenciler, gezici diş hastanesi aracını gezerek yetkililerden bilgiler aldı.

        (KA-MEF-Y)

        06.04.2017 12:42:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler