Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Menteşe yeni Otogar temeli atıldı

        - Muğla Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçedeki şehirlerarası yolcu otogar terminallerinde yenileme çalışmasını sürdürürken, Menteşe'ye yeni yapılacak otogar inşaatının temeli atıldı. 11 milyon 168 bin TL ihale bedelli yeni otogar kendi enerjisini kendisi üretecek.

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Muğla'nın 13 ilçesindeki şehirlerarası yolcu terminallerini yenileme çalışmaları sürüyor. Şehir merkezlerinde hizmet vermek zorunda kalan terminaller şehir dışına taşınırken, Menteşe ilçesinde hizmet veren eski terminalin yerine yenisi Akkaya kavşağında yapımı başlandı.

        Yeni otogarın temel atma töreni Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve katılımcılar tarafından atılırken, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Alper Kolukısa yeni yapılacak terminal hakkında bilgi verdi. Kolukısa, "13 ilçemizde de yeni otogarlar yapılması planlanarak hızla mülkiyet, planlama ve projelendirme işlemleri yapılmaya başlanmıştır. Bu işlemlerin tamamlanması ile inşaatı başlanan ilk otogar Menteşe Şehirlerarası terminalinde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Terminalimiz içerisinde 13 adet şehirler arası otobüs peronu, 13 adet ilçeler arası minibüs peronu, 65 araçlık özel otopark alanı ki bunun içinde engelliler otopark alanı da dahil. Bunun yanında üç adet yürüyen merdiven ve iki asansör, taksi durağı alanı, 12 bilet satış alanı, kafeterya ve büfe alanları ve bebek bakım odası yapılacak otogarımızın içerisinde bulunmaktadır" dedi.

        Otogar'ın kendi enerjisini kendisinin üreteceğini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Bütün yatırımlarımızda en büyük engelimiz arazi ile ilgili. Bu binaları oturtacak alanları temin etmemiz gerekiyor. Ama bununla ilgili sıkıntılarımızı teker teker aşıp hemen hazır olan projelerimizi gerçekleştirmemiz lazım. Çağdaş kentlerde otogarlar şehrin trafiğine girmeden, o trafiği daha da kaotik hale getirmeden, şehirlerarası karayolunun kenarında ve yakınında olması gerekiyor. Bunun planlaması yapıldı ve ilk temelini atacağımız otogar Menteşe otogarı. 11 milyon 168 bin 400 lira ihale bedelli. Burada diğer ilçelerimizin de otogarlarının yerleri hazırlandı. Seydikemer, Dalaman, Marmaris mevcut otogarda hukuki altyapısını hazırlayıp yeni bir otogar yapacağız, çünkü şehrin dışında. Bütün ilçelerimizde otogarlarımızı şehirlerarası yolun üstüne alacağız. Burada yaptığımız tesisin en önemli özelliklerinden birisi de otogarın 4 bin m2 çatı örtüsünün 280 Kw/saat elektrik üretecek şekilde paneller ile örtülmesi. Yeni biz çatımızı elektrik üretmek üzere bir elektrik santrali gibi bir sisteme kavuşturuyoruz. Üretilecek enerjinin yüzde 80 ile otogarın enerjisi karşılanacak, geriye kalan yüzde 20 de sisteme iade edilecek. Çok kısa sürede de yatırım kendisini finanse ediyor. Bundan sonra yapacağımız bu tür tesislerde de çatıları, zeminleri ve duvarları bu teknoloji ile elektrik üretir hale getirmemiz gerekiyor. Çevre açısından da, maliyet açısından da çok önemli ve Muğla'mıza da yakışıyor" dedi.

        Konuşmaların ardından temel atma törenine katılan katılımcılar ile birlikte Menteşe yeni otogarının temeli atıldı. 5 bin m2 kullanım alanı bulunan otogar inşaatının 2018 yılının 9. Ayında bitirilmesi hedefleniyor.

        (BT)

        06.04.2017 16:20:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler