Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muhsin Yazıcıoğlu Yaya Köprüsü hizmete girdi

        (Fotoğraflı)

        Kaan Kızıl

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, Büyükşehir'in D-100 Karayolu Kandıra Sapağı bölgesinde yaptığı Muhsin Yazıcıoğlu Yaya Köprüsü hizmete girdi.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin D-100 Karayolu üzerinde Kocaeli Tıp Merkezi mevkiine yaptığı Muhsin Yazıcıoğlu Yaya Köprüsü düzenlenen tanıtım programıyla hizmete girdi. Sabancı Kavşağı ve yan yollarının düzenlenmesiyle transit hale getiren D-100'de yaya geçişleri için de yapılan düzenlemeler kapsamında çelik malzemeden imal edilen yaya köprüleri, AVM, Tıp Merkezi mevkiinde hizmet veriyor. Törene Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Ali Yeşildal ve Mustafa Altay, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Programda yaptığı konuşmada Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Muhsin Yazıcıoğlu tarihimizin unutulmayan, unutulmaması gereken şahsiyetlerindendir. Hem isimlerini yaşatmak hem de onların bu ülkeye yaptıklarını genç kuşaklara ve gelecek kuşaklara aktarmak adına ortaya koyduğu ahde vefa örneğini tebrik ediyorum. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismini taşıyacak ve hem bu kent için hem de bu kentten geçecek her vatandaşımız için onu hatırlatacak eserin de, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

        Başkan Karaosmanoğlu, "Öncelikle Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle anıyorum. Adam gibi adamdı. Anadolu'ydu. Ne kadar anlatsak az. Onun ismini burada güzel bir eserimize vermekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. D-100 üzerindeki köprülere Mimar Sinan Köprüsü, Turgut Özal Köprüsü, Adnan Menderes Köprüsü, Alpaslan Türkeş Köprüsü, Necmettin Erbakan Köprüsü isimlerini verdik. Bugün de burada rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismiyle D-100'ü anlamlandırıyoruz, yeni nesil unutmasın diye, okusun ve böyle insanlar varmış desin diye. Onun gibilerin hayatı örnek olsun" şeklinde konuştu.

        Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan ise şunları söyledi; "Kocaeli'de gelirken birçok üst geçidin altından geçtim. Tarihte iz bırakmış, çok kıymetli büyüklerimizin, ahirete intikal etmiş devlet adamlarının isimleri üst geçitlere verilmişti. Bu üst geçitlerden bir tanesine de şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının verilmesini yöneticilerimiz uygun görmüşler. Bu davranışlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Valimize çok teşekkür ediyorum. Ahde vefa imandandır. Bu ülkede hizmet etmek için duruşuyla bu ülkenin, bu milletin dertleriyle dertlenmesiyle, memleket, millet sevdasıyla Muhsin Yazıcıoğlu bu milletin gönlünde taht kurmuştur" ifadelerini kullandı.

        İl Müftüsü Yusuf Doğan'ın duasıyla protokol köprüden yürüyerek karşı tarafa geçti. Çelik malzemeden imal edilen yaya köprüsü bir teknoloji mağazası ile Tıp Merkezi arasında yer alıyor. Yaya geçidinden iki adet engelli asansörü bulunuyor.

        (KK-İÇ)

        06.04.2017 17:58:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler