Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dr. Mert Can Özman, kanserden korunma yollarını anlattı

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Altıntaş İlçe Devlet Hastanesi tarafından Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesinde program düzenlendi. Programa Altıntaş Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Belediye Başkanı Ferit Karabulut, İl Halk Sağlığı Müdürü Yard. Doç. Dr. Ali Güvey ile ilçe daire amirleri katıldı.

        Toplantıda Altıntaş İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mert Can Özman tarafından kanser ve kanserden korunma yollarına ait sunum yapıldı. Özman, tüketilen gıdaların neden olduğu kanser konularına vurgu yapıldı.Sigaranın kanser üzerindeki etkilerini dile getirdi.

        Özman, özellikle son dönemde Türkiye'de erkeklerde akciğer kanseri ve kadınlarda meme kanserinin yüksek oranlarda arttığı ve bunlardan korunmanın yollarını anlattı.

        Tören sonunda ilçede öğrenim gören lise öğrencileri arasında kanser ile ilgili resim yarışmasında dereceye giren ilk beş öğrenciye hediyeleri verildi. Yarışmanın birincisi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İlknur Süngü'ye satranç takımı, yarışmanın ikincisi Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi öğrencisi Nazmiye Şeyma Karaman'a kitap ve zeka oyunu, üçüncü olan Şehit Polis Elvan Özbay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Ali Akbaş'a kitap ve tükenmez kalem seti, Dördüncü olan Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi öğrencisi Hatice Sakız'a ve beşinci olan Şehit Polis Elvan Özbay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Serkan Sarıya 'ya protokol tarafından kitap hediye edildi.(YD-EFE)

        06.04.2017 18:12:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler