Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep'ten Ağrı'ya uzanan baharat yolculuğu

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Genç

        AĞRI (İHA) - Ağrı'da seyyar olarak çalışan Harun Arslan adlı vatandaş Gaziantep'ten getirdiği pul biber, reyhan, Antep fıstığı ve üzüm pekmezini vatandaşlara satıyor.

        Ağrı'da ikamet eden Harun Arslan adlı vatandaş Gaziantep'ten getirdiği acı ve tatlı pul biberi, reyhan, üzüm pekmezi ve salça gibi ürünleri Merkez camiinin arka tarafında boş bir alanda kendisine ait aracın bağajında vatandaşlara satarak ailesinin geçimini sağlıyor.

        Harun Arslan ilk olarak 5 ay önce Gaziantep'e kendi aracıyla baharat ürünlerini aldığını söyledi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Arslan, baharatçılık işi yapmaya karar verdi. Arslan, Gaziantep'in uzak olması ve maddi açıdan aracıyla gidip gelmesinin çok masraflı olacağından dolayı özel bir kargo şirketiyle anlaştığını söyledi. 5 aydır sattığı ürünlerden vatandaşların memnun kaldığını belirten Arslan, "sumak, karabiber, nane, reyhan, ince ve yağlı pul biber, isot üzüm ve üzüm pekmezi de hava güneşli olduğu için arabada duruyor. Domates, acı ve tatlı biber salçası hepsi Gaziantep'ten getirdiğimiz kaliteli ürünlerdir. Salçalarımız kova içerisinde ağzı açık ve su giremeyecek bir şekilde 2 yıla kadar bozulmuyor ve daha kaliteli bir hale geliyor" dedi.

        Vatandaşların artık organik ve doğal ürünleri tercih ettiği ifade eden Arslan, "Ağrı'ya ilk getirdiğimde arabamın içerisinde bulunan ürünlerin yarısını sattım. Daha sonra müşteriler bize alıştılar. 5 aydır ben bu ürünleri satıyorum. Bir defa benden salça biber alan vatandaşlar artık benden vazgeçemiyorlar. Gelip evlerindeki mutfak ihtiyaçlarını bizden alıyorlar. Çok şükür işimizden memnunuz. Vatandaşlar yapay ürünlerden doğal ürünleri tercih etmeye başladı. Tamamen organik olmasını istiyorlar. Benim getirdiğim baharat ve ürünler tamamen Gaziantep'ten getirdiğimiz doğal ve kaliteli mallardır. İlk bu işe başladığımda gidip arabamla Gaziantep'ten getirdim. Daha sonra ise kargo ile istedim" ifadelerini kullandı.

        (AG-AA-Y)

        07.04.2017 08:53:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler