Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Efteni Gölü Abant'a rakip olacak

        (Fotoğraflı)

        Ali Yıldız

        DÜZCE (İHA) - Düzce Merkez ve Gölyaka ilçe sınırlarında yerkabuğunun biçim değiştirmesi sonucunda ortaya çıkan tatlı su gölü olan ve çevresine 2005 yılında yaban hayatı geliştirme sahası kurulan Efteni Gölü'nün büyüklüğü 334 hektar büyüklüğüne ulaşacak.

        Efteni Gölü tam bir yaşam alanı olacak. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü Efteni gölü projesi ile ilgili bilgi verdi. Bakan Özlü, "Efteni Gölünde bir proje yapıyoruz. Gölün çıkışında baraj kapağı yapacağız. 334 hektar büyüklüğünde bir göl oluşturacağız. Bu Abant gölü büyüklüğünde bir alandır. Sulak alan tarafı aynı şekilde kalacak, çeşitli canlıların yaşam alanı olacak. Etrafında da piknik alanları olacak" dedi.

        Bakan Özlü göl kenarında bulunan ve kaplıcası olan otel ile ilgili olarak ise "Efteni Oteli için Düzce Belediye Başkanımız Mehmet Keleş ve Gölyaka Belediye Başkanımız Bekir Akbulut beraberce çalışıyorlar epeyce ilerledi. Biliyorsunuz gölün kenarında bir otelimiz var. Bu oteli iki belediye başkanımızla bankadan satın alıyoruz. İmar edeceğiz, burası güzel bir konaklama tesisi olacak. Anlaşma tamam, otelin içindeki malzemelerin taşınması için bir anlaşma daha yapılması gerekiyor" dedi.

        Şu an atıl vaziyette bulunan 84 oda, 200 yataklı Efteni Otelde genel sıcak su havuzları bulunuyor. Ayrıca değişik çapta jakuzi havuzları ile çocuklarla yetişkinler için kapalı yüzme havuzu ve açık yüzme havuzu bulunuyor.

        (AY)

        07.04.2017 14:06:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler