Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hastanelerde Dünya Sağlık Haftası etkinlikleri

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'deki hastanelerde, Dünya Sağlık Haftası sebebi ile stantlar açıldı, bilgilendirme çalışmaları yapıldı

        Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Eskişehir Devlet Hastanesi, Ağız Diş Sağlığı Merkezi Ve Yunus Emre Devlet Hastanelerinde yapılan uygulamaların tanıtıldığı standlar açıldı. Halk Sağlığı Müdürlüğü uhdesinde hizmet sunan KETEM'lerde (Kanser Erken Teşhis ve Tedavi) kanser erken teşhis ve taramaları hakkında, ÜSEM (Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi) ve Ağız Diş Sağlığı tarafından çağın en büyük sorunu olan obezite, sağlıklı yaşam ve beslenme konularında ziyaretçilere bilgilendirme yapıldı.

        Bu arada, hafta sebebi ile bir mesaj yayınlayan Ekişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, sağlığın, sadece bireyin vücudunda hastalık olmayışı değil aynı zamanda kişinin bedenen ve ruhen mutluluk halinde olması demek olduğunu vurguladı. Dr. Mumcu, "Sağlık; genel olarak sadece bireyin vücudunda hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, aynı zamanda kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden huzur ve mutluluk halinde olması demektir. İnsan sağlığının önemi hususunda bilincin arttırılması amacıyla her yıl 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamından Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Hanımeli Sokak'ta ortak çalışma düzenlemiştir. 1-7 Nisan tarihleri aynı zamanda Kanser Haftası olarak da kutlanmaktadır. Ülkemizde organ nakli bekleyen hasta sayısının fazla olmasına rağmen organ bağış sayısının yeterli düzeyde olmayışı nedeniyle organ bağış standı açılmış ve halkın bilinçlendirilmesi ve organ bağışında bulunmak isteyenler için organ bağış kabulü yapılmaktadır. Ayrıca; ülkemizde bilinçsiz antibiyotik kullanımı nedeniyle gelişen antibiyotik direncine dikkat çekmek ve hekime danışılmadan kullanılan ağrı kesici ve diğer ilaç kullanımları ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıldı" diye belirtti.

        (İHA-MET-Y)

        07.04.2017 14:51:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler