Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bafra'da "Bu yıl hatırlanıyor muyuz" etkinliği

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Şükrü Uluçay

        SAMSUN (İHA) -Samsun Bafra ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezinde "Bu yıl hatırlanıyor muyuz" etkinliği düzenlendi.

        Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nur Aydıner Meral, Uzman Doktor Şafak Aygül, İsmail Kadıoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer ve özel eğitim gören öğrencilerin velileri katıldı.

        Merkezin çalışmaları hakkında katılımcılara sunum yaparak bilgi veren Özel Eğitim Öğretmeni Mustafa Akar, "Okulumuz ailelerimiz bu ayı çok farklı kutluyorlar. Baframız tüm kurumları ile yanımızda olduğunu göstermiştir. Bafra'nın tüm kurumlarıyla yanımızda olduğunu görmek çok sevindirici" dedi.

        Okul Aile Birliği Başkanı Mahmut Özkök, "Biz veliler olarak bizi hatırlayan ve her türlü isteğinizde yanınızdayız diyen büyüklerimizi gördükçe çok mutlu oluyoruz. Okulumuza gelen bizi destekleyen tüm büyüklerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Dursun Dündar ise, "Nisan ayı Dünya Otizm Farkındalık Ayı. Bu nedenle tüm dünyada nisan ayı boyunca farkındalık oluşturan mesajlar verilir. Yaşayan ve henüz doğmamış tüm otizmli bireyler ve ailelerinin doğumdan ölüme kadar ki yaşam süreçlerinin düzenlenmesine dikkat çekmektir. Dünyada ve ülkemizde otizmli bireylere toplumda rastlanma sıklığı giderek artmaktadır. 2014 CDC raporunda 68 doğumda 1 çocuk olarak açıklanmıştır ve yeterli önlemler alınmadığında hızla ilerleyeceği ön görülmektedir. Otizm, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişim bozukluğu olarak bilinir. Otistik bozukluğun tüm ırklarda, etnik gruplarda ya da sosyal statüsü farklı gruplarda görülebileceği, ailenin gelir durumu, yaşam biçimi ve eğitim düzeyi ile otistik bozukluk arasında herhangi bir bağ olmadığı vurgulanıyor" şeklinde konuştu.

        Program sonunda resim sergisini gezen konuklar farkındalık oluşturmak için okul panosuna ellerine boya sürüp ellerinin izini bırakarak altına imza attılar.

        (ŞU-SLH-Y)

        07.04.2017 15:24:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler