Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Evet" için yoğun mesai sürüyor

        (Fotoğraflı)

        Taşkın Sarıca

        BALIKESİR (İHA) - 16 Nisan'da yapılacak olan referandum için saha çalışmalarına devam eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hisaralan, Düzoba ve Kayabey mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Yılmaz, vatandaşlardan "evet" sözü alarak 16 Nisan öncesi referandum mesaisini yoğun bir şekilde sürdürüyor.

        Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Halk Oylaması için saha çalışmalarına devam ediyor. Perşembe akşamı Hisaralan ve Düzoba, Cuma sabahı ise Kayabey Mahallesi'ndeki Kubbeli Kayabey Cami'nde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Yücel Yılmaz'a Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir ve teşkilat eşlik etti. Vatandaşlardan "evet"e destek isteyen Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin işleyişini anlatarak, "Hükümet artık sizin hizmetinizde olacak, her türlü isteğinizi yerine getirecek. Bürokrasi azalacak, karar alma süreci hızlanacak, ekonomi hızlı ve istikrarlı bir şekilde büyüyecek" dedi.

        Cumhurbaşkanlığı Sistemini yerel yönetimlerden verdiği örneklerle anlatan Başkan Yücel Yılmaz, mevcut yerel yönetimler sisteminin hükümet sistemi ile benzer olduğunu ancak yerel yönetimlerin çok daha hızlı ve etkin bir işleyişe sahip olduğunu vurguladı. 'Tek adamlık' eleştirilerinin yersiz olduğunu vurgulayan Yılmaz, seçimin ve sandığın olduğu yerde 'tek adamlık' diye bir şeyin mümkün olmadığını ifade ederek, "Bir yerde seçim varsa, sandık varsa, orada demokrasi vardır, halkın iradesi vardır" dedi.

        (TS-

        07.04.2017 15:38:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler