Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bozdoğan İmam Hatip Lisesi dualarla hizmete açıldı

        (Fotoğraflı)

        Onur Durmuş

        AYDIN (İHA) - Bozdoğan'da hayır sever desteği ile yaptırılan Bahattin Gülten Çırpanlı Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılışı dualarla yapıldı.

        Açılışa Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz, Bozdoğan Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, hayırsever Bahattin ve Gülten Çırpanlı davetliler ve vatandaşlar katıldı.

        Okul Müdürü İsmail Çetin'in Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra İmam Hatip Derneği Başkanı Prof. Dr Nuri Topaloğlu okulun yapımı ile ilgili bilgi verdi. Bozdoğan Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, İmam Hatip Okulu'nun yapım aşamasındaki gelişmelerden bilgi verirken, Bozdoğan ilçesinin kıymetini bilen bir nesil yetiştirmenin önemine değindi. Bu topraklar uğruna bilinenden daha çok Bozdoğanlının şehit olduğunu hatırlattı.

        Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz, İmam Hatip Liselerinin önemine vurgu yaparlarken, Aydın Denizli Otoyolunda çalışmaları yakında başlayacağını, Hamidiye Kavşağı ile Bozdoğan'ın otoyola bağlanacağını, önümüzdeki günlerde daha farklı hizmetlerin Bozdoğan'a geleceğinin müjdesini verdiler.

        Bahattin Çırpanlı memleketi Bozdoğan'a hizmet etmekten mutlu olduğunu, eşi ile birlikte karar vererek, okul için gereken yardımı yaptıklarını ifade etti. Bugün iki bayramı bir arada kutladığımızı ve iyi nesiller yetiştirecek olan bir kurumun açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, devlet ve millet arasında fark kalmadığını, milletin önce seyirci şimdi ise antrenör olduğunu belirterek, "İmam Hatip Okullarını önce devlet yapıyordu, şimdi de millet yapıyor" dedi.

        Konuşmaların ardından Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, okulun yapımını gerçekleştiren iş adamı Bahattin Çırpanlı ve okul yapımını kontrol eden ve eşgüdümü sağlayan İmam Hatip Derneği Başkanı Pr. Dr Nuri Topaloğlu'na günün anısına bir plaket verdi.

        Misafirlerle birlikte kurdeleyi keserek okulun açılışı yapıldı. Program sonrasında İmam Hatip Derneği, açılışa katılanlara ikramda bulundu.

        (OD-MB-Y)

        07.04.2017 15:59:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler