Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malkara'da kadın çiftçiler, girişimcilik sertifikası aldı

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Tayyar

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde 'Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı' kapsamında eğitim alan 20 kadın çiftçi sertifikalarını aldı.

        Malkara Ziraat Odası'nda düzenlenen sertifika programına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, İlçe Tarım Müdürü Cengizhan Erbaş, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz ve kadın kursiyerler katıldı. Eğitime ilişkin açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca kırsalda kadın girişimciliğinin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkanlarının geliştirilmesi, uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi ile kırsalda kadın girişimciliğinin artırılması amaçlanmaktadır. Bu eğitimler ile üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak amaçlanmaktadır" dedi.

        Programda İlçe Tarım Müdürlüğü personeli tarafından verilen 32 saatlik eğitimi tamamlayan 20 kadın girişimci sertifikalarını aldı.

        (HT-MK-Y)

        08.04.2017 12:32:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler