Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırsalda refah seviyesi yükseliyor

        (Fotoğraflı)

        Orhan Bozdemir

        BURSA (İHA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezlerinin yanı sıra köylerdeki refah seviyesini de yükseltmek için çalışmalarını sürdürüyor.

        Büyükşehir Belediyesi, Harmancık ilçesinde tamamlanan tesisleri hizmet açmaya başladı. Futbol sahası, BUSMEK kurs merkezi ve cami çevre düzenleme çalışmaları köy meydanında düzenlenen törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, içme suyu ve kanalizasyondan sulama suyuna, arazi yollarının düzenlenmesinden sosyal donatı alanlarına kadar her türlü yatarımı köylere kadar ulaştırdıklarını hatırlattı. Altepe, "Eskiden il genel meclisinin Bursa genelinde bir yılda yollara ayırdığı ödenek yaklaşık 7 milyon TL'ydi. Biz sadece Harmancık yollarına 12 milyon TL harcamışız. Bunun yanında yine Harmancık'ta altyapıdan kırsal kalkınmaya, tarihi mirastan spora kadar tamamlanan, devam eden ve projesi yapılan 70 milyon TL'lik yatırım yapmışız. Büyükşehir'in gücü olmazsa bu yatırımların olması mümkün değil. İlçe belediyesinin kaynaklarıyla bu işler yapılamaz. Göçü nasıl tersine çeviririz, tarım ve hayvancılıkta kalkınmayı nasıl sağlarız hep bunları düşünüp ona göre yatırımlar yapıyoruz. Yeter ki yaptığımız tesisler kullanılsın ve halkımız mutlu olsun" diye konuştu.

        Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çekintaya ise Gülözü'nün aynı zamanda annesinin köyü olduğunu hatırlatarak, "Diyorlar ki Gülözü'ne daha fazla hizmet yapılıyor. Oranın ayrıcalığı ne. Tabii ki bir ayrıcalığı olacak. Burası benim ananım köyü. Yapılmayan işler yüzünden anamdan azar işitemem. Köyümüze kazandırılan tesisler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza hem ilçe hem de kendi köyüm adına teşekkür ediyorum" dedi.

        Gülözü Mahalle Muhtarı Ahmet Gündoğdu ise, Büyükşehir Belediyesi'nin gücünü her zaman yanlarında hissettiklerini belirterek, köy içi parke taş düzenlemelerinin tamamlandığını, mezarlık istinat duvarının yapıldığını, stabilize yol çalışmalarının bittiğini, muhtarlık çevre düzenlemesinin tamamlandığını ve misafirhane ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirterek, köye kazandırılan tesisler nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

        Konuşmaların ardından futbol sahası ve BUSMEK kurs merkezini hizmete açan Başkan Altepe, daha sonra kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi.

        (MŞ)

        08.04.2017 14:29:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler