Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Özbek ve Algül sınırda Türk bayrakları ile karşılandı

        (Fotoğraflı)

        HAKKARİ (İHA) - Ak Parti 23. Dönem Milletvekili Abdulmuttalip Özbek ve beraberindeki partililer Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül Kuzey Irak'ın sıfır noktasında Türk bayrakları ile coşkulu bir şekilde karşılandılar.

        Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandum çalışmaları çerçevesinde Ak Parti 23. Dönem Milletvekili Abdulmuttalip Özbek ve beraberindeki partililer Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül ve beraberindekiler Şemdinli merkezi ile Derecik Beldesi Ortaklar köyü Örencik mezrasında köyün kanaat önderi Hacı Bahri Yılmaz, köy imamı ve köyün ahalisi tarafından coşkulu bir şekilde karşılandılar. Referandum çalışmalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selam ve muhabbetleri halka iletildikten sonra Örencik mezrası kanaat önderi H. Bahri Yılmaz, köyün ileri gelenleri ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Mehmet Fırat'da referandum çalışmaları hakkında bilgilendirme çalışması yaptılar. Ortaklar köyü Örencik mezrasında kalabalık bir topluluk ile ayrılan Özbek ve beraberindeki heyet, Tütünlü Evliya köyüne bağlı Yukarı ve Aşağı Güleç mezralarına gittiler. Özbek ve beraberindekiler burada 7' den 70'e herkes tarafından Türk bayrakları ve Ak Parti bayrakları ile donatılan evler ve yollardan geçecek her iki mezrada da Cumhurbaşkanına sevgilerini ve 'evet' kararlarını haykıran kadın erkek genç yaşlı bütün Köy halkı tarafından karşılandılar. Köy sakinleri referandum çalışmalarında kendi köyleri dışında da çalışmalara katkı sunmak istediklerini ve 16 Nisan referandumunun ülkenin birliği ve bütünlüğü bakımından hayati önemde olduğunu ifade ettiler. Çalışmalara ev sahipliği yapan İlçe Başkanı Fikri Algül'ün köy halkının talep ve ihtiyaçlarının neler olduğu sorusuna karşın köy sakinleri hep birlikte bir taleplerinin azami ölçüde karşılandığını ve hükümet tarafından yapılan yollarının asfaltlama işinin yapılacağını ifade ederek Ak Parti hükümetlerinin sunduğu hizmetlerden memnun olduklarını ve kendilerinin 16 Nisan referandumunda verecekleri 'evet' oylarıyla cevap olacaklarını söylerdiler. Özbek, gördüğü bu sevinç ve kararlılık tablosu karşısında Şemdinli halkı ve şuan bulundukları Tütünlü Evliya köyünün merkez, Aşağı ve Yukarı Güleç mezrası kadirşinas bir halk olduklarını ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine sundukları katkıyı Cumhurbaşkanına ve Başbakana ilk fırsatta ileteceğini ve Cumhurbaşkanını seyitler ve evliyalar diyarı Şemdinli ilçesine davet edeceğini ifade etti.

        Şemdinli Yaylapınar'a hareket eden Özbek ve beraberindekiler, daha sonra burada 200 kişilik vatandaş tarafından karşılandı. Tütünlü köyündeki çalışmalar tamamlanıp 'evet' sözü alındıktan sonra Uslu köyüne bağlı Ulaşan mezrasında çalışmalara devam edildi. Ulaşan mezrasında kanaat önderi Hacı Sait Demirer ve köy muhtarı tarafından karşılanan heyet, vatandaşların referandum hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra bu köydeki kanaat önderleri de dahil olduktan sonra Ortaklar köyüne hareket ettiler. Ortaklar köyü merkezinde Hacı Şemsettin Ercan ve kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan heyet, halkın 'evet' oylarına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan yakınlıklarını görünce yapılan bilgilendirmelerin sağladığı sıcak atmosfer ile kalabalık bir halk grubu tarafından Şemdinli ilçe merkezine doğru uğurlandılar. Özbek ve beraberindeki heyet Şemdinli ilçe merkezinde Şemdinli Kaymakamı Mehmet Fuat Türkmen'e ziyarette bulunarak yapılan Referandum çalışmaları esnasında vatandaşlarca kendilerine iletilen ihtiyaç ve talepleri sunma fırsatı buldular.

        Aynı zamanda Belediye Başkan Vekilliği görevi yürüten Kaymakam Mehmet Fuat Türkmen, belediye tarafından 2017 yılı içerisinde yapılacak hizmetleri ve yatırım programı hakkında heyete bilgiler verdi.

        Kaymakamlık ziyareti tamamlandıktan sonra Ak Parti İlçe Başkanı Fikri Algül'ün ev sahipliğinde Şemdinli ilçe teşkilatı tarafından verilen akşam yemeğinden sonra Özbek ve beraberindeki partili heyet gece geç saatlerde Hakkari'ye döndü.

        (FT-ŞAK-Y)

        08.04.2017 15:06:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler