Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çeşme ekonomisine Ot Festivali dopingi

        (Fotoğraflı)

        İsa Atagöz

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Çeşme ilçesinde, bu yıl 8. düzenlenen Alaçatı Ot Festivalinin üçüncü gününde, binlerce kişi Alaçatı'ya akın edince, Alaçatı sokakları adeta kilitlendi. Festival, zor geçen kış sezonu sonrasında esnaflarında yüzünü güldürdü.

        8. düzenlenen Alaçatı Ot Festivali için onlarca tur otobüsleri ve özel araçlarıyla Çeşme'ye giden vatandaşlar, adeta kentte akın etti. Tur otobüslerinden inen binlerce kişi, Çeşme'deki kafe ve restoranlara girince izdiham yaşandı. Çeşme'deki kafe ve restoranlar, hizmet vermekte büyük sıkıntı yaşadı. Çeşme'deki tarihi kervansaray hakkında bilgi alan ziyaretçiler, Çeşme Kalesi ve müzesini de gezdi.

        Binlerce kişi Çeşme'ye gitti

        Çeşme sahili ve çarşısını da gezen ziyaretçiler, daha sonra da tur otobüsleri ile Alaçatı'ya geçti. Alaçatı'nın dış bölgelerinde tur otobüsleri için ayrılan yerlerde inen festival ziyaretçileri, Alaçatı'nın girişinde kurulan yüzlerce stanttaki otlardan yapılmış yöresel yiyeceklerin tadına baktı. Birçok festival ziyaretçisi de, Alaçatı'nın yöresel otları ve endemik bitkilerinin satıldığı stantlardan alışveriş yaptı. Hediyelik eşya stantlarını da ziyaret eden festival ziyaretçileri, Alaçatı hatırası almayı ihmal etmedi. Stantların olduğu bölgede insan izdihamı yaşanınca zaman zaman zorluklar da yaşandı.

        Esnaf nefes aldı

        8. düzenlenen Alaçatı Ot Festivali, esnafın da yüzünü güldürdü. Festival ziyaretçileri, sadece Alaçatı'yı değil, Çeşme'nin görülmeye değer Çiftlik, Dalyan, Ilıca, Germiyan, Ildır gibi mahallelerini de gezerek restoran, kafe işleten esnafa ve yöresel ürünler satan mahalle sakinlerine zor geçen kış sonrası nefes aldırdı. Festival kapsamında Gripin grubu bir konser verecek. Yarışmalarında düzenleneceği festival, ödül töreninin ardından son bulacak.

        (İA-HG-Y)

        08.04.2017 16:06:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler