Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Buca Çarşı'nın temeli coşkulu törenle atıldı

        - Başkan Piriştina'nın gurur günü

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Buca'yı yepyeni bir kent merkeziyle buluşturacak dev yatırım Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi Buca Çarşı'nın temeli coşkulu bir törenle atıldı. 13 bin metrekare alanda iki kademeli olarak inşa edilecek projenin temeli İzmir Marşı ve Türk bayrakları eşliğinde yüzlerce İzmirlinin katılımıyla atıldı.

        Buca Pazaryeri'nin bulunduğu 13 bin metrekarelik alanda yapılacak, kapalı pazaryeri, açık hava sineması, dinlenme ve park alanlarıyla Buca'ya yepyeni bir kent merkezi kazandıracak Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi Buca Çarşı'nın ilk harcı görkemli bir törenle atıldı.

        CHP İzmir Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri Saniye Barut ve Şehrazat Mercan, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, CHP İl ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve yüzlerce İzmirlinin katılımıyla gerçekleşen temel atma töreninde alan İzmir Marşıyla inledi. Törende konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 1,5 yıl içinde tamamlanacak ve 30 milyon liraya mal olacak proje tamamlandığında Buca'nın çağdaş, modern ve gurur duyulacak dev bir yaşam merkezine kavuşacağını söyledi. Kozağaç Mahallesi Muhtarı İdris Avcı da, Buca Çarşı projesinin Buca'yı uçuracağını ve mahalleyi marka bir bölge haline getireceğini belirtti.

        "Buca'nın kalbi burada atacak"

        Buca için dev bir yatırımın temelini babasının doğum gününde atan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina kompleksin iki kademeli olarak inşa edileceğini, 1,5 yıllık bir süreçte de tamamlanacağını açıklarken, "Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi, Buca'nın kalbinin atacağı, gurur kaynağı olacak bir tesis olacak" dedi. Konuşmaların ardından Bucalıların ihtiyaçları, fonksiyonellik, estetik, tasarımda yerellik ve ekonomiklik unsurları göz önünde bulundurularak hazırlanan dev proje Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi Buca Çarşı'nın ilk harcı davetlilerle birlikte atıldı. Buca'ya yepyeni bir çehre kazandıracak dev projenin temel atma töreni yüzlerce davetlinin ellerinde Türk bayrakları ile İzmir Marşı'nı hep bir ağızdan söylemesiyle son buldu.

        Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi Buca Çarşı

        Buca pazaryerinin kurulduğu Özmen Caddesi üzerinde yaklaşık 13 bin metrekarelik alanda konumlanan Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi Buca Çarşı Projesi; iki kademeli olarak inşa edilecek. Projenin zemin katında 10 bin metrekarelik alana yayılan, ısıtma ve soğutma sistemlerinin bulunacağı, modern koşullarda alışveriş yapabileceği kapalı pazar yeri oluşturulacak. Alan, pazarın kurulmadığı veya kısmi olarak kurulduğu günlerde otopark ve spor etkinlik alanı olarak kullanılacak. Aynı katta kurulacak genel ihtiyaç alanları, zabıta birimleri, yeme içme alanları ve mescit ile kentli çağdaş bir alışveriş mekanına kavuşacak. Kapalı pazaryerinin üstü ise büyük bir meydan olarak düzenlenecek. Kentlinin yeşille, doğayla buluşabileceği 8 bin metrekarelik bir bölgeye yayılan park, bölgenin çehresini değiştirecek. Bu bölümde ayrıca sivil toplum kuruluşlarının kullanımına sunulacak bir de merkez yer alacak. Kompleksin üst katında projelendirilen bir başka çağdaş dokunuş ise 500 kişilik açık hava sineması ile konser dinleti, panel gibi kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapabilecek şekilde projelendirilen bin kişilik amfi tiyatro olacak. Tiyatronun amfi yapısı kendi fonksiyonlarının yanı sıra üst park alanı ile meydanı birleştiren bir geçiş niteliğinde düzenlenecek. Amfi tiyatro 2700 metrekarelik bir meydanla buluşuyor.

        (CA)

        09.04.2017 11:58:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler