Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Döşemealtı standına yoğun ilgi

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya'da bu yıl ilki düzenlenen Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı (HESTOUREX) sona erdi.

        Dışişleri Bakanlığı çatısı altında Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen HESTOUREX'de Döşemeatı Belediyesinin standı yoğun ilgi gördü. 150 ülkeden 4 bin yabancı satın alma heyetinin katılımıyla düzenlenen fuarda Döşemealtı Belediyesi minik boyda güreşçilere kispet giydirip fuar alanında yağlı güreş gösterisi yaptı. Özellikle yabancı misafirlerin ilgi gösterdiği güreş sırasında katılımcılar Sosyal Medya hesapları üzerinden canlı yayın yaparak ülkelerinde de gösteriyi insanlara ulaştırdı. Yine Kırgızistandan gelen heyette bulunan ve yöresel kıyafetlerini giyen ekip Döşemealtı Belediye standında Döşemealtı Alyazma folklor ekibiyle ortak gösteri yaptı.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Belediye Başkanları, Turizm, Sağlık ve Spor dünyasının temsilcilerinin yoğun katılımıyla 4 gün önce kapılarını açan HESTOUREX yine aynı ilgiyle sona erdi. Döşemealtı Belediyesi halısının yanı sıra Doğa sporlarının yapılabildiği alanlar, yağlı güreş ve kadın futbol takımı ile de ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.

        Yabancı turizm ve seyahat acentelerine Döşemealtı anlatıldı

        HESTOUREX'de yabancı turizm ve seyahat acente temsilcileri katılımcı firmalarla birebir görüşme imkanı buldu. Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar Çin Halk Cumhuriyeti, Avusturya, Rusya, Almanya, Yunanistan, Polonya, Ukrayna, Malezya, Danimarka, Finlandiya, Azerbaycan, Gürcistan, Hırvatistan, Kazakistan, Bulgaristan, Bosna Herkes ve Özbekistan gibi ülkelerden 42 ayrı firmanın alım heyetleriyle görüşme yaptı. Döşemealtı'nın tarihi kültürel özelliklerinin yanı sıra doğal parkurlarda yapılabilecek treking doğa yürüyüşleri ve geleneksel olarak yapılan yağlı güreşler ile kadın futbol takımı bölgenin spor merkezi özellikleri tanıtıldı. Turizmciler Döşemealtı'na 2018 takviminde yer açtı.

        Fuara er meydanı kuruldu, yağlı güreşler canlı olarak tanıtıldı

        Dünyanın 150 ülkesinden binlerce turizm ve seyahat acentesi alım heyetlerine ev sahipliği yapan fuarda kentin en büyük organizasyonlarından olan Yağlı Pehlivan güreşleri katılımcılara canlı olarak tanıtıldı. Döşemealtı Belediyesi standına kurulan çim zemine çıkan 11 yaşındaki minik-1 boy kategorisinde olan Kırzgöz Döşemealtı Gençlik ve Spor Kulübü güreşçileri kispet giyerek yağlandıktan sonra güreş tuttu. Yine küçük cazgır iki güreşçiyi alkışlarla er meydanına davet edip kim olduklarını manilerle tanıttıktan sonra güreşin başlaması için start verdi. Yüzlerce kişi güreşleri sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlayarak ülkelerindeki insanlara gösterdi. Büyük beğeni toplayan güreş gösterisinin ardından yabancı firma temsilcileri görüşmeler yapmak için Döşemealtı Belediyesinden randevu aldı.

        Kırgızistan ekibiyle ortak gösteri

        Döşemealtı Belediyesi standına yerli ve yabancı basın mensupları ilgi gösterdi. Kırgızistan televizyon yapımcıları Döşemealtı Belediyesi standında gösteri yapanı Al yazma folklor ekibinin gösterisini canlı yayınlarken Kırgızistan'ın en büyük turizm seyahat acentesi sahibi Kubatrek Namatov, "Döşemealtı belediyesi ile büyük bir dostluk kurduk. Önümüzdeki yıldan itibaren rotamıza Döşemealtını aldık. Bunun bir göstergesi olarak Kırgız sanatçılarımızla Döşemealtı folklor ekibi ortak bir gösteri yaptı" dedi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        10.04.2017 10:06:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler