Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ünüvar: "'Evet'te ümit, 'hayır'da korku var"

        - AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar:

        - "Milletimiz her zaman korkuya değil ümide destek vermiştir"

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, "evet" karşıtı söylemlerde bulunanların sürekli korku pompaladığını ifade ederek, "Milletin yarısının oyunu alan kişi ne tek adam, ne diktatör olur; ancak milletle beraber olur" dedi.

        16 Nisan'da yapılacak referanduma sayılı günler kala Sarıçam ilçesinde bir program gerçekleştiren Ünüvar, vatandaşları anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgilendirdi.

        Yeni yönetim sisteminin, halkın kim iyiyse onu seçeceği bir sistem olduğunu ifade eden Milletvekili Ünüvar, "Biz bu milleti seviyoruz, milleti sevdiğimiz için de bu ülkeye güzel bir hükümet sistemi miras bırakmak istiyoruz" diye konuştu.

        Halkın kararı belli

        Referandumda halkın çok önemli bir tercih yapacağını vurgulayan Ünüvar, "Ülkemizde şu an Türkiye'ye hep ayak bağı olmuş ve sürekli sıkıntılar çıkarmış bir hükümet sistemi var. Yukarıdakilerin kavgaları ile aşağıdakilerin sıkıntıya, yoksulluğa ve bir takım haksızlıklara uğradığı bir yönetim sistemi. 'Parlamenter sistem' dediğimiz, kriz çıkarmaya çok yatkın bir hükümet sistemi var. İşte halkımız bu yönetim sistemi ile ilgili değişiklik kararı verecek. Halk pazar günü ya 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gelsin' diyecek ya da 'bu sıkıntılı dönem devam etsin' diyecek. Şu anki görüntü, halkımızın önemli ölçüde kararını verdiği ve kararının da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi lehine olduğu yönünde" ifadelerini kullandı.

        Birilerinin aslı astarı olmayan, fantastik söylemlerle milletin kafasını karıştırmaya çalıştığını belirten AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, şöyle devam etti:

        "Kemal Kılıçdaroğlu, 'sistem değişikliği olursa yandık, bittik' diyor. Bunu söylerken kendisinin hiç iktidara gelebileceğini düşünmüyor. 'Bu değişiklik yapılıyor, ben de bu iktidarın bir parçası olabilir miyim?' diye aklından bile geçirmiyor. Otomatikman 'zaten Recep Tayyip Erdoğan bütün seçimi kazanır, AK Parti bütün seçimi kazanır' diye düşünüyor. Allah da onları bu yönleriyle mahcup hiç etmiyor. Düşündükleri gibi de oluyor. Hep AK Parti kazanıyor, hep Recep Tayyip Erdoğan kazanıyor, Binali Yıldırım kazanıyor."

        "Halk gönlüne girene oy veriyor"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin bütün seçimleri kazanmasının altında yatan sebebi de açıklayan Ünüvar, "Bir defa halkımızla ortak bir paydada yürüyoruz. Ortak paydamız vatan, millet, devlet, bayrak. Bayrağımız bir, vatanımız bir, devletimiz bir, milletimiz bir. Dolayısıyla bu ortak payda olunca o zaman insanlar da kendisiyle örtüşen insanlara oy veriyor. Bugüne kadar AK Parti bu düzlemde gitmiş. Daha önce Özal, ondan önce de Menderes böyle gitmişti. Bu liderler, ortak paydayı yakaladıkları için halkın gönlüne rahatça girmişler. Tabii ki halkımız yapılan hizmetlere de oy veriyor. Ama asıl gönlüne hoş gelene oy veriyor. Çünkü halkımızın sandıkta çıkardığı kişiler yol, hizmet yapıyor ama aynı zamanda gönül yapıyor. Gönül yapmak çok önemlidir. O yüzden Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız gittikleri yerlerde yüzbinler tarafından karşılanıyor" şeklinde konuştu.

        "'Hayır' diyenler korku pompalıyor"

        Hizmet yapmaktan öte halka bir şeyler anlatırken bile ortada samimiyet olması gerektiğinin altını çizen Ünüvar, şunları kaydetti:

        "Vatandaşın evine geldiğin zaman ayakkabını çıkaracaksın, galoş giymeyeceksin. Halkın inançlarıyla örtüşmeyen sözler söylemeyeceksin, halkı tedirgin eden, halkın 'bu kadar da olmaz' dediği şeyler söylemeyeceksin. Ortak payda dediğimiz şey bu. Halk bizim yapmak istediklerimize güveniyor, bize de güveniyor. '15 yıldır bunlar bizi kandırmadı, aldatmadı' diyor. 15 yıldır neler neler söylediler. 'Bunlar bizim yaşam tarzımızı değiştirecekler, şöyle yapacaklar, böyle yapacaklar' diye sürekli korku pompalıyorlar. Ama halk korkuya değil ümide oy veriyor. 'Evet'i destekleyenlere bir bakın hep ümit var; ülkemiz kalkınacak, gelişecek, daha hızlı icraat olacak, yatırım gelecek, istihdamla ilgili çok ciddi adımlar atılacak. 'Hayır' diyenlere bakın, onların arkasında da hep korku var. 'Aman ha evet verirseniz ülke bölünür, evet verirseniz tek adam gelir, ülkeye, her şeye hakim olur. Evet verirseniz şu olur, bu olur' bir korku bombardımanı. Ancak milletimiz her zaman korkuya değil, ümide destek vermiştir. Önümüzdeki seçimde de inşallah ümide oy verecek."

        "Milletin yarısının oyunu alandan tek adam olmaz"

        Vatandaşlardan kafa karıştıranlara itibar etmemelerini isteyen AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, konuşmasının devamında, "'Tek adam' diyorlar. Tarih seçimle gelen tek adam mı görmüş? Nasıl tek adam ki hem yüzde 51 ile seçilecek hem de suç işlediğinde denetlenebilecek. Şu anda meclis tarafından denetlenemeyen bir mekanizma var. CHP'nin aslında yaptığımız değişikliği alkışlaması lazım ama başka fantastik hikayeler anlatarak halkın kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. 57 milyon seçmen var. Bunun yarısının oyunu almayan cumhurbaşkanı seçilemeyecek. Bu da 28 milyondan fazla oy demek. Kafası karışık olanlara söyleyeceğimiz kritik cümle; milletin yarısının oyunu alan kişi ne tek adam, ne diktatör olur; ancak milletle beraber olur. Çünkü milletle beraber olmayanın seçilme şansı yok. CHP'nin asıl sıkıntısı bu. 'Ben bu oyu hayatta alamam' diyor, o yüzden çamur atıyor" ifadelerine yer verdi.

        (ELF-Y)

        10.04.2017 10:26:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler