Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'in ilçelerinde polis teşkilatının kuruluş coşkusu

        (Fotoğraflı)

        İsa Atagöz - Nilüfer Öztürk Silay - Servet Vural - Nimet Ergün

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Çeşme, Foça, Selçuk, Aliağa ilçelerinde, Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü için törenler düzenledi.

        Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü, Çeşme'de törenlerle kutlandı. Sabah saatlerinde, Cumhuriyet Meydanında yapılan kutlama törenine, Çeşme Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara, polis memurları ve vatandaşlar katıldı. Çeşme Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer'in Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Meydanındaki tören, Atatürk anıtının önünde toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Ahmet Çalışkan ve Sahil Güvenlik komutanları da, Yılmazer'i makamında ziyaret ederek, polis teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutladı.

        Selçuk'ta da kutlandı

        Türk Polis Teşkilatının 172. yılı Kutlamaları kapsamında Selçuk Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük'ün Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Törende konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, Türk Polisinin 172 yıllık tarihi şan, şeref ve kahramanlık destanları ile süsleyen, kökleri ve değerleri tarihin derinliklerinden günümüze kadar dayandığına dikkat çekti. Törenin ardından protokol üyeleri polis şehitliğini ziyaret etti.

        Törene, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, daire amirleri, görevli amir ve polis memurları, bazı siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Foça'da 172. yıl coşkusu

        Foça ilçesinde de kuruluş kutlamaları çerçevesinde tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında yapılan törene, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, sivil ve askeri erkan, belediye meclis üyeleri, ilçe emniyet personelleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Foça ilçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasının ardından, Polis Haftası konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

        Aliağa ilçesinde de, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Törene, Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan emniyet mensupları, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yöneticileri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri de katıldı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev'nin Atatürk Anıtına çelenk koymasını müteakip saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

        Törenin ardından ebediyete intikal etmiş tüm şehitler için lokma hayrı yapıldı. Tören programı protokol üyeleri ile vatandaşların Aliağa Şehitliği'ne yaptığı ziyaretle son bulundu.

        (İA-NÖS-SV-NE-HG-)

        10.04.2017 15:08:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler