Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırıkkale'de madde bağımlılığı ile mücadele toplantısı

        KIRIKKALE (İHA) - Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, uyuşturucunun ciddi bir problem olduğunu ve bu soruna çözmek için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi. Emniyet Müdürlüğüne gelen şikayetlerin azaldığını belirten Haktankaçmaz, bu konuda önemli çalışmalar yapıldığını ve her kurumun uyuşturucuyla mücadele ettiğini bildirdi.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı denetimli serbestlik müdürlüğü tarafından madde bağımlılığı ile mücadele aile eğitim programı düzenlendi. Programa Letonya, Avustralya ve Macaristan gibi ülkelerden proje ortağı olarak gelen ziyaretçiler katıldı.

        Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Haktankaçmaz, "Geçen yıldan bu yana uyuşturucu madde konusunda önemli çalışmalar yapıldı. Şikayet hatlarına gelen, şikayetler azalmış. Yapılan operasyonlar nedeniyle azalma olmuş. Kişileri uyuşturucuya bulaşmadan koruma altına almak önemlidir. Komisyon kurulup her ay çalışmalar değerlendiriyor. Belediye çalışmaları ile birlikte köhne binalar yıkıldı. Uyuşturuculara mekan kalmadı diyebiliriz. Amatem yoktu bir iki ay içinde Amatem faaliyete geçecek." dedi.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten'de, çağımızın belası olan uyuşturucunun Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de sıkıntılı olduğunu ifade etti. Kolluk birimlerinin önemli operasyonlar yaparak adli ve idari anlamda çalıştığını söyleyen Tüten, adli ve idari önlemler ile uyuşturucu sorununun çözülemeyeceğini belirtti.

        (BÖ)

        11.04.2017 17:56:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler