Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yol kenarına masa kurup gözleme hayrı yapıtılar

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Karacahisar köyü sakinleri, yol kenarına masa kurup, gözleme hayrı yaptı.

        Genellikle Simav Pazarının kurulduğu Çarşamba günlerini tercih eden köylüler, Simav pazarına gitmek için Selendi Simav yolunu kullanan araçları yolun kenarına kurdukları masa ile durdurup gözleme dağıtıyorlar ve ardından yağmur duası yapıyorlar.

        Köy Muhtarı Fatih Karaköse, yaptığı açıklamada "Biz Simav'a 24 kilometre uzaklıkta olan Karacahisar köyünde her yıl böyle gözleme etkinliği yapar, yağmur duasına çıkarız. Her çeşit gözlememiz burada yapılıp dağıtılmaktadır. Köyümüz yaklaşık 30 yıldır imece usulü gözleme yapıyor. Simav pazarının olduğu Çarşamba gününü özellikle tercih ediyoruz. Bu yıl düzenlediğimiz etkinliğimize Simav Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Aysun Akın bizzat katıldı ve gözleme dağıttı,kendilerine teşekkür ediyorum. Etkinliğimize maddi manevi destek veren Köy halkımızdan ve emeği olan herkesten Allah razı olsun" dedi. (YD-EFE)

        13.04.2017 11:00:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler