Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Çelik Yunus Emre'nin kabrini ziyaret etti

        - Eskişehir Valisi Azmi Çelik:

        - "Yunus Emre, sevgiye, hoşgörüye ve kardeşliğe büyük önem vermiştir"

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi Yunus Emre Mahallesinde bulunan Yunus Emre'nin kabrini ziyaret etti.

        Yunus Emre Külliyesi bahçesinde yapılan çalışmaları inceleyen Vali Çelik, Anadolu coğrafyasında Yunus Emre'nin ayak izlerinin var olduğunu söyledi. "Tasavvuf şiirinin en önemli temsilcilerinden olan Yunus Emre aynı zamanda büyük bir alimdir" dedi. Güzel ahlakla ilgili düşüncelerini tüm dünyaya anlatmaya çalışan Yunus Emre'yi sevgi insanı olarak nitelendiren Vali Çelik, her yıl çeşitli etkinliklerle anılan Yunus Emre'nin gösterdiği insan sevgisinin herkese örnek olmasını istedi.

        Yüzyıllar ötesinden bu günümüze kadar seslenen Yunus Emre'nin sevgiye, hoşgörüye ve kardeşliğe büyük önem verdiğini kaydeden Vali Çelik, hangi kesimden olursak olalım insanları ayırt etmeden seven Yunus'un felsefesini tüm dünyaya yaşatmamız gerektiğini savundu.

        Yunus Emre'nin kabri başında dua eden Vali Çelik, külliye bahçesindeki Yunus Emre Kültür Evi'ni de gezdi. Ziyaretin ardından Vali Çelik, Yunus Emre Mahallesinden ayrıldı.

        Vali Çelik'e bu ziyaretlerinde, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Mihalıççık Kaymakamı Göksel Yüksel, Mihalıççık Belediye Başkanı İsmail Uysal, Kültür ve Turizm İl Müdürü Şennur Azade ve ilgililer eşlik etti.

        (İHA-MET-Y)

        13.04.2017 13:10:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler