Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Halk Sağlığı Müdürlüğünden büyük başarı

        (Fotoğraflı)

        Feyzullah Taş

        HAKKARİ (İHA) - Hakkâri'de saha çalışmalarını aralıksız sürdüren Halk Sağlığı Müdürlüğü, birçok faaliyet gerçekleştirerek başarılı çalışmalara imza attı.

        İl merkezi ve ilçelerde gezdikleri okullarda 8 bin 525 öğrenciye ergenlik, verem, hijyen ve obezite konularında eğitim veren sağlık ekipleri, 2 bin 850 öğrenciyi ise sağlık taramasından geçirdi. Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı kapsamında da Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde görevli diş hekimlerince, 6 bin 195 öğrenciye florürlü vernik uygulaması yapılarak 7 bin 400 öğrenciye diş macunu dağıtıldı.

        İl genelinde 2 bin 332 ev ziyaretinin gerçekleştirildiği faaliyette, vatandaşlar muayene edilerek sağlık taramasından geçirildi. Ayrıca ev ziyaretlerinde 5 bin adet el broşürünün dağıtıldığı ve 2 bin 500 kadına da meme kanseri hakkında eğitim verildiği bildirildi.

        (FT-MSA-Y)

        14.04.2017 12:01:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler