Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çankayalı okuma-yazma kursiyerleri fidan dikecek

        ANKARA (İHA) - Çankaya Belediyesi Çankaya Evlerinde okuma yazma öğrenen 50-70 yaş aralığındaki kursiyerler, TEMA'dan aldıkları fidanları dikmeye hazırlanıyor.

        Hobiden meslek edinmeye kadar pek çok alanda eğitim veren Çankaya Belediyesi Çankaya Evleri, okuma yazma bilmeyen Çankayalı kalmaması için tüm hızıyla çalışıyor. Ortalama 60 yaşında okuma yazma öğrenen kursiyerler, aynı zamanda çevreci çalışmalar da yapıyor. Ders müfredatlarında yer alan "Bir Sivil Toplum Kuruluşu: TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı)" konusunu işlerken fidan dikmeye karar verdiklerini belirten kursiyerler, "Fidanları dikelim, biz okuma yazma öğrendikçe onlar yeşersin. Madem bu yaştan sonra okuyabiliyoruz, bu yaştan sonra bir dikili ağacımız da olsun" dediler.

        Bayraktar, Cebeci ve Sokullu Çankaya Evlerindeki okuma yazma derslerinin eğitmeni Asiye Eren, "Üç farklı Çankaya Evi'ndeki öğrencilerimle TEMA'dan aldığımız 50 fidanı dikecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. 60 yaşında ağaç dikmek isteyen kursiyerlerin olması beni çok duygulandırıyor" diye konuştu.

        Çankaya'nın dört bir yanında bulunan Çankaya Evlerine ilişkin ayrıntılı bilgi www.cankaya.bel.tr adresli internet sitesinden ve 458 89 00 numaralı telefondan alınabiliyor.

        (BC-CC-Y)

        20.04.2017 12:28:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler