Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarihi taş köprü bakım bekliyor

        (Fotoğraflı)

        Onur Şahan

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Beydağ ilçesine bağlı Aktepe Mahallesi'nde bulunan tarihi taş köprünün koruma altına alınması istendi.

        Aktepe Mahallesi Muhtarı Halil Karşıyaka, tarihi köprünün her geçen gün yıprandığını belirterek, ilgili mercilerin köprüyü koruma altına almalarını istedi. Tarihi taş köprünün, İzmir Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillendiğini belirten Karşıyaka, tescil altına alınmasının umut verdiğini fakat herhangi bir işlem yapılmadığını öne sürdü. Tasavra Çayı üstünde bulunan tarihi taş köprünün Beydağ ilçesi ile Aktepe Mahallesi'nin bağlantı noktası olduğunu belirten Muhtar Halil Karşıyaka, tarihi varlıklarını korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini söyledi. Eskiden Beydağ'da yapılan bayramlarda bu alanda mesire yapıldığını ifade eden Karşıyaka, köprü çevresinin de bakıma alınmasını istedi.

        (OŞ-ÖA)

        21.04.2017 11:47:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler