Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Genç'te, hayvanını boşı boş bırakanlara para cezası kesilecek

        Sinan Atan

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl'ün Genç ilçesi merkezinde, çevre kirliliğine neden olup trafiği aksatan başıboş hayvanların önüne geçebilmek için cezai işlem başlatılmasına karar verildi.

        Genç Belediyesi encümen üyelerinin kararıyla, sahipli hayvanların başı boş ilçe merkezinde gezinmesinin önüne geçilmesi için 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 37. Maddesine göre para cezası ile cezalandırılması kararı alındı.

        Alınan karar sonrası belediye hoparlöründen duyuru yapıldı. Duyuruda," Başıboş bırakılan özellikle büyükbaş hayvanlar, çevreye büyük zararlar veriyor, trafik akışını engelliyor. Hayvan sahiplerinden rica ediyoruz, hayvanlarını başıboş bırakmasınlar. Bu uyarılarımız dikkate alınmadığı takdirde başıboş olarak yakaladığımız hayvanları belediyeye ait ahırda bağlayacağız ve hayvan sahibine 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 37. Maddesine göre para cezası verilecek" denildi.

        (SA-HİV-Y)

        22.04.2017 12:09:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler