Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Buca Zabıtası sağlıksız ürüne geçit vermiyor

        - Suriyeli vatandaşın ruhsatsız işlettiği mekanda tehlike saçan ürünler toplandı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Pasta ve tatlı üretimi yapan imalathaneye operasyon düzenleyen Buca Zabııtası, piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış, insan sağlığı açısından tehlike oluşturan yaklaşık 160 kilo yaş ve kuru pasta ve lokumun yanında, 24 kilo el yapımı meyve suyu, kuru yemiş ve pasta üretim malzemesi ele geçirdi.

        Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri sağlıksız koşullarda üretim yapıp halk sağlını hiçe sayanlara göz açtırmıyor.Buca Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin vatandaşlardan gelen ihbar üzerine Buca Göksu Mahallesi'nde pasta ve unlu mamul üretimi yapan bir imalathaneye yaptığı şok operasyonda sağlıksız koşullarda üretilen kilolarca gıda maddesi tespit etti.

        Suriye uyruklu vatandaş ruhsatsız işletiyordu

        Suriye uyruklu A.Ö tarafından ruhsatsız işletilen pasta ve unlu mamuller imalathanesinde yapılan denetimde yaklaşık 160 kilo tatlı- kuru pasta, kaymak ve lokum ele geçirilirdi. İmalathanede kapsamlı inceleme yapan ekipler, yaklaşık 24 kilo el yapımı meyve suyu, 14 kilo hamur, 7 kilo kuruyemiş ve kilolarca pasta yapım malzemesi tespit etti.

        Temizlik ve hijyen koşullarını sağlamadan ruhsatsız olarak üretim yapılan, insan sağlığı ve gıda güvenliği açısından tehlike oluşturan imalathanedeki ürünlere el koyan Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, işletme hakkında yasal işlem başlatırken, sağlıksız koşullarda üretilen ürünler imha edildi.

        (MY)

        25.04.2017 10:38:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler