Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yenimahalle, çocuk sesleriyle yankılandı

        ANKARA (İHA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı doyasıya kutlayan Yenimahalleli çocuklar, kutlamalara devam ediyor. Yenimahalle Belediyesi tarafından düzenlenen 'Çocuk Şenliği'ni binlerce çocuk izledi.

        Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Başkan Vekili Mehmet Kartal'ın katılımıyla Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen şenlikte, Metod Koleji öğrencileri Atatürk oratoryosuyla konukları duygulandırdı. Gürcistan Gordi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğunun muhteşem gösterisini heyecanla izleyen çocuklar, Yenimahalle Belediyesi Minikler Bale Topluluğunun Tchaikovsky'nin Fındıkkıran Valsi ve Kuğu Gölü Balesi'yle büyülendi. TUBİL Halk Dansları Topluluğunun minik yıldızları da Mardin, Artvin, Bitlis ve Antalya yöresine ait oyunlarıyla alkış topladı.

        Çocukları başarılı performanslarından dolayı tebrik eden Başkan Yaşar, "Göreve geldiğimiz günden beri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlık yolunu takip ederek, Yenimahalle'yi Cumhuriyete yakışır bir ilçe haline getirdik. Eğitime, kültüre ve sanatta sahip çıkmayan toplumların gelişmesi mümkün değildir. Bunun bilincinde olan bir toplum sürekli ilerler ve gelişir. Bizler bu bilinci yaratmak için çalışıyoruz, bunun için mücadele veriyoruz. Çocuklarımızın geleceği her şeyden daha önemlidir. Biz çocuklarımıza ne kadar çok bu bilinci aşılarsak, Türkiye'nin geleceği de o kadar aydınlık olur. Tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum ve hepsine barış dolu, huzur dolu bir ömür diliyorum" dedi.

        (JA-BT-Y)

        25.04.2017 11:08:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler