Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altındağlı kadınlardan müzik şöleni

        ANKARA (İHA) - Altındağlı kadınların müzik ziyafeti kulakların pasını sildi. Seyfi Demirsoy Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinin Türk Halk Müziği konserine İlkim Eylül İlk şeflik yaptı.

        Seyfi Demirsoy Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nin yıl sonu konserinde Anadolu'nun her köşesinden buram buram türkü kokan eserler okundu. Halk ozanlarını da unutmayan 30 Altındağlı kadın, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen yıl sonu konserinde sergiledikleri performansla profesyonel müzisyenlere taş çıkardı. Mavilim Mavişelim, Bir Güzelin Aşığıyım Erenler, Nem Kaldı, Sen Bir Ceylan Olsan, Sevda Olmasaydı, Siyah Perçemini Dökmüş Yüzüne, Kaşların Karasına gibi ezgiler dile geldi. Konsere yaklaşık 500 kişi katıldı. Eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Atilla Maraş, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca ve Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş de dinleyiciler arasında yer aldı.

        Seyfi Demirsoy Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Aytaç Büyük, Âşık Daimi'ye ait Erisin Dağların Karı isimli türküyü söyledi. Kültür merkezinde bir dönem boyunca müzik eğitimi aldığını kaydeden Büyük, türküleri çok sevdiğini dile getirdi. Büyük, artık çok önemli işler başardıklarını belirterek, kendilerine bu imkanları sunan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye ve tüm arkadaşları adına teşekkür etti.

        Bir diğer üye Ayten Tuna ise duygularını şöyle ifade etti:

        "Bu konsere ekip olarak çok iyi hazırlandık. Tüm arkadaşlarımın ağzına, yüreğine sağlık. Ben, Sevda Olmasaydı parçasını söyledim. Neşet Ertaş'a ait bir türkü. Buradan ustayı rahmetle anıyorum. Türkülerimiz yüzyıllarca yaşadı. Yaşamaya devam edecek."

        (JA-BC-Y)

        25.04.2017 14:21:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler