Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmangazi'de kanserle mücadele

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Osmangazi Belediyesi, her ay 500 kadını Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) taşıyor.

        Osmangazi Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte hareket eden Osmangazi Belediyesi, kanserle mücadele ediyor. Geçen yıl mamografi taraması yapılan 8 bin 444 kadından 725 kadın üst basamağa sevk edildi. Sevk edilenler arasından 19 kadında meme kanseri tespit edildi. 2017 yılının ilk 3 ayında ise 2 bin 903 kadın KETEM'e taşınırken, 71 kadın üst basamağa sevk edildi. Sevk edilen hastalar arasından 3 kadında kanser teşhis edildi.

        KETEM ile yapılan kanser taramasının bir koruyucu sağlık hizmeti olduğunun altını çizen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Maksat hastalığı erken teşhis ederek tedavi sürecini kısaltmak ve maliyeti düşürmek. Kadınlarımızın 2 yılda bir mutlaka kontrollerini yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Yıllardır yürüttüğümüz çalışma ile ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın büyük kısmı kanser taramasından geçti" dedi.

        (MŞ)

        26.04.2017 12:08:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler