Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatya'da Siyer dersleri

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen Siyer Derslerinin 15.'si gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Demircan'ın verdiği derste Hz. Peygamberin Mekke'de ki İbadet Hayatı konusu işlendi.

        Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen derse Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, daire başkanları, şube müdürleri ile derslere kayıt yaptırmış olan dinleyiciler katıldı. İslam dinindeki birçok İbadetin benzerinin o günkü Mekke toplumunda var olduğuna işaret eden Prof. Dr. Adnan Demircan, "Aslında Mekke toplumuna baktığınız zaman Allah'a inandıklarını görürsünüz. Fakat inandıkları Allah ile kendileri arasında tasarladıkları varlıkların varlığına inanıyorlar. Temelde, ibadetlerde şirk özelliği taşıyan veya şirke götüren unsurlar kaldırılmıştır" ifadelerini kullandı. Prof. Demircan, İslam'ın tebliği ile birlikte ibadetlerin Mekke döneminde yapılmaya başlandığını ve gelen vahiyler üzerine tedrici olarak Medine döneminde tam olarak hangi ibadetlerin nasıl yapılacağının tamamlandığını belirtti.

        İbadetlerle ilgili detaylı bilgiler aktaran Prof. Demircan, dinleyicilerin sorularını da cevaplandırdı.

        (BT-SD-Y)

        26.04.2017 13:22:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler