Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Menderes'te gökyüzü uçurtmalarla renklendi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Menderes ilçesinde düzenlenen ve bu yıl 8. kez gerçekleştirilen uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne olurken, etkinlikte vatandaşlara 3 bin 500 uçurtma dağıtıldı.

        Menderes Belediyesi tarafından Özdere Orta Mahalle Gençlik Parkı ve Sahilinde onlarca kişinin katılımıyla uçurtma şenliği düzenlendi. Bu yıl sekizincisi düzenlenen Menderes Uçurtma Şenliğinde, 3 bin 500 adet ay yıldız uçurtma da vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Gün boyu süren şenlikte çeşitli etkinlikler ile 7'den 70'e herkes unutulmayacak bir gün yaşadı. Şenlikte, Gümüldür Mandalina Festivalinin maskotu Mandi de yer aldı. Şenliğe katılanlarla birlikte uçurtma uçuran Mandi çocuklarla bir araya geldi, hatıra fotoğrafı çektirdi. Mandi'nin yanı sıra çizgi film kahramanları da kurulan oyun alanında çocuklarla buluştu. Şenlikte, yüz boyama, sihirbazlık gösterileri ve çeşitli yarışmalar da gerçekleştirildi.

        8. Menderes Uçurtma Şenliğinin büyük bir katılımla gerçekleştiğini ifade eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Her sene 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü düzenlediğimiz şenliğimiz bu yılda coşkuyla gerçekleşti. Şenliğimizde sadece İzmirli değil, Türkiye'nin hatta dünyanın dört bir tarafından insanları ağırladık. Yapmış olduğumuz bu tür etkinlikler ile ilçemizi ve ilçemizin sahil bölgesini dünyaya duyuruyoruz. Turizmde marka olmak için çıktığımız yolda bir adımı daha atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uçurtma şenliğimizde bir ve beraber olarak Menderes'ten dünyaya birlik ve beraberlik mesajımızı da vermiş olduk. 7'den 70'e herkesin gönlünce eğlendiği bir gün oldu. Şenliğimizde bizimle olan herkese teşekkür ederim" dedi.

        (HG-Y)

        02.05.2017 09:45:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler